Hlavní obsah

Liberec - Brno 2:0Liberec doma opět neinkasoval, porazil trápící se Brno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
45. Stránský 1 : 0
47. Radivojevič 2 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté vedoucího Liberce porazili ve 40. extraligovém kole na svém ledě Kometu Brno 2:0 a i nadále vedou tabulku s výrazným náskokem před druhou Spartou. Bílí Tygři si připsali již jedenáctou domácí výhru v řadě, když naposledy před svým publikem padli loni 1. listopadu, navíc potřetí za sebou pod Ještědem neinkasovali. Naopak Brno je i nadále v krizi, prohrálo popáté za sebou a vzdaluje se mu šestka, v tabulce je až deváté. Bezbrankový stav zlomil až ve 45. minutě liberecký útočník Jan Stránský, jehož trefa byla nakonec vítěznou. Brankář Ján Lašák vychytal čtvrté čisté konto v sezóně.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký útočník Branko Radivojevič při utkání s Brnem.

Článek

Kometa začala lépe a hned v úvodní minutě si vybojovala přesilovou hru. Lašáka ale vůbec neohrozila. Poté převzal iniciativu domácí Liberec a Bulíř s Bakošem měli dobré šance - také Čiliak v brněnské brance byl na místě. V polovině třetiny hráli domácí minutu a půl v pěti proti třem. Proti Vampolovi se však dvakrát za sebou vyznamenal Čiliak a udržel bezbrankový stav. Poradil si i se střelou Bulíře bez přípravy. V posledních vteřinách před přestávkou měl velkou šanci Jelínek, jehož střela minula pravou tyč Čiliakovy branky pouze o centimetry.

Nástup do druhé třetiny měli lepší Bílí Tygři, Bakoš ale hostujícího brankáře nepropálil. Na druhé straně nebezpečně pálil Burian, Lašák jeho pokus zkrotil se značnými problémy. Severočeši pak svého soupeře na dlouhou dobu zamkli v útočném pásmu a měli místy až drtivý tlak. Výborný Čiliak ale držel Kometu nad vodou. Do vedení tak mohli jít z ojedinělého protiútoku hosté, Raškova sražená střela však mířila těsně mimo.

Liberečtí dokázali svůj nápor přeci jen přetavit ve vedoucí gól. Ve 45. minutě usměrnil Krenželokovu střílenou přihrávku za Čiliakova záda Stránský. Za necelé tři minuty bylo v liberecké aréně ještě veseleji: Bakoš krásně uvolnil Radivojeviče a ten tvrdou ranou nedal brankáři hostí sebemenší šanci. A Severočeši byli i nadále při chuti, Bulíř ani Vampola však třetí branku nepřidali. Pět minut před koncem mohl snížit Ton, jeho střela ale orazítkovala pouze Lašákovu pravou tyč. To bylo ze strany Brněnských vše, domácí Liberec si poté závěr zkušeně pohlídal.

40. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Kometa Brno 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 45. Stránský (Krenželok, Výtisk), 47. Radivojevič (Bakoš, Bulíř). Rozhodčí: Hribik, R. Svoboda - Lučan, Kis. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 5643.
Liberec: Lašák - Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Vitásek, Výtisk, Plutnar - Zachar (21. A. Dlouhý), Vampola, Birner - Bakoš, Bulíř, Radivojevič - Valský, P. Jelínek, Krenželok - Ordoš, Stránský, J. Vlach. Trenéři: Pešán a V. Čermák.
Brno: Čiliak - Koch, Kaberle, Kuboš, Trška, Malec, Dujsík, Štindl - Vondráček, Koreis, Burian - Ton, J. Hruška, H. Zohorna - Dostálek, Špirko, J. Káňa II - Raška, Dočekal, F. Dvořák. Trenéři: Hadamczik, K. Beran a Pokorný.

Reklama

Související témata: