Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Zlín 3:1Mladá Boleslav je opět blíže jistotě play off

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Ovčačík 1 : 0
22. Hyka 2 : 0
33. Marušák 2 : 1
53. Urban 3 : 1
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili ve 43. extraligovém kole Zlín 3:1. Své zásahy si vítězové rozložili do všech třetin, vítězný gól zaznamenal zkraje druhé části útočník Tomáš Hyka. Středočeši udělali důležitý krok k udržení místa v první šestce, Zlín prohrál potřetí v řadě.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Boleslavi se radují z druhého gólu.

Článek

V domácí sestavě chyběl poprvé od svého příchodu Klepiš, naopak se do ní vrátil Martin Látal. Bruslaři začali podle svého zvyku v první třetině na domácím ledě aktivně, z čehož přišly úvodní šance zápasu. Nejvíce se hostující brankář Kašík zapotil při Jarůškově objetí branky a následné skákavé střele Trončinského, jež mu nadělala velkou paseku v brankovišti.

Gólově se však urodilo až ve 12. minutě zápasu: Urban našel svou přihrávkou zpoza branky před brankovištěm najetého obránce Ovčačíka, který se z bezprostřední blízkosti nezmýlil. Na druhé straně mohl odpovědět hostující kapitán Veselý, ale jeho teč se mezi tyče nevešla. V závěru třetiny ještě plály emoce po tvrdých zákrocích na Lence a Hyku, ale více už se v první dvacetiminutovce nestalo.

Druhou třetinu začaly oba týmy ve čtyřech a krátce po návratu Lence a Sýkory z trestné lavice si vyjel mezi kruhy Hyka a poslal Boleslav do dvoubrankového vedení. Zlín mohl přispěchat s odpovědí, ale Holíka vychytal při jeho střele do odkryté branky maskou přesouvající se Rittich. Zlín se snížení přeci jenom dočkal, když využil svou první početní výhodu v zápase - Veselý našel na kruhu volného Marušáka, který se prosadil střelou po ledě mezi Rittichovými betony.

Berani po vstřeleném gólu ožili, ale Čachotský pálil jenom do vyrážečky domácího brankáře. Pak mohl Zlín udeřit i ve vlastním oslabení - to když si na útočné modré ustlal obránce Středočechů Trončinský a po úniku dvou na jednoho střílel Holík těsně mimo.

Početnému hloučku hostujících fanoušků zatrnulo zkraje třetí části hry, když po souboji s Látalem se jenom těžko zvedal z ledu Bukarts, ale nakonec odjel po svých a v zápase mohl pokračovat. Zlín zahrozil opět v přesilové hře, jenže Říčka pálil opět těšně vedle.

Na druhé straně měl velkou šanci Látal, ale ani on nemířil mezi tři tyče. Boleslav pak dostala minutovou výhodu dvou mužů. Ve dvojnásobné přesile sice neskórovala, ale podařilo se jí to v pokračující klasické výhodě, když Urban doklepl do branky Výborného střelu.

43. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - PSG Zlín 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 12. Ovčačík (Urban, Pacovský), 22. Hyka (Trončinský), 53. Urban (D. Výborný, Pacovský) - 33. Marušák (O. Veselý, Roman Vlach),  Rozhodčí: Hrubý, Šindler - Lučan, Kis. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. Diváci: 4050.
Mladá Boleslav: Rittich - Holub, Voráček, Trončinský, Rýgl, Ovčačík, Kučný - Jarůšek, D. Výborný, L. Pabiška - Klimenta, Urban, Pacovský - Hyka, Musil, Lenc - M. Látal, R. Hruška, Bárta. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Žižka, Matějíček, Řezníček, Urbanec - Bukarts, P. Holík, Říčka - Ondráček, Cibák, Maruna - T. Sýkora, Roman Vlach, O. Veselý - Čachotský, D. Šťastný, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Reklama

Související témata: