Hlavní obsah

Chomutov - Vítkovice 3:5Chomutov dvougólové vedení neudržel, radovali se Bartošák a spol.

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Pospíšil 1 : 0
19. Burger 1 : 1
26. Ölvecký 2 : 1
36. Ölvecký 3 : 1
37. Zdráhal 3 : 2
41. Olesz 3 : 3
45. Sloboda 3 : 4
47. Szturc 3 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté Chomutova prohráli v utkání 43. kola extraligy s Vítkovicemi 3:5. Domácí přitom vedli v průběhu druhé třetiny i díky dvěma zásahům Petera Ölveckého 3:1, ale pak už se trefovali jen Ostravané. V jejich dresu si tři body za gól a dvě nahrávky připsal útočník Rostislav Olesz, výhru při své extraligové premiéře vychytal gólman Patrik Bartošák. Domácí forvard Roman Červenka zaznamenal díky asistenci 300. kanadský bod v extralize. Potřeboval na to 342 zápasů.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

(Zleva) Brett Skinner z Chomutova, Vojtěch Tomi z Vítkovic a David Kämpf z Chomutova.

Článek

Duel začal velkou příležitostí Chomutova, když povyjetý Bartošák nevěděl, kde je puk a dorážku Račuka vykopl vítkovický obránce z prázdné branky. První gól padl po chvilce z dalšího útoku. Červenka přihrál zpoza brány a volný Pospíšil zakončením bez přípravy překonal Bartošáka. Další velkou příležitost měl Kämpf, který však sám přízemní střelou neuspěl. Vítkovice vyrovnaly z jediné gólové příležitosti, když se 76 sekund před první sirénou prosadil v přesilové hře dorážející Burger.

Jako první ve druhém dějství zahrozil nebezpečnou střelou nejproduktivnější obránce Vítkovic Kudělka, ale do vedení se opět dostal Chomutov. V 25. minutě v přesilové hře skóroval po Květoňově přihrávce od levého hrazení bývalý vítkovický útočník Ölvecký. Po vstřelené brance roztočil Chomutov před hostující brankou kolotoč, největší příležitost nevyužil z bezprostřední blízkosti Tomica.

Ve 36. minutě se podruhé během druhé třetiny prosadil Ölvecký, který v rychlém protiútoku Chomutova po ráně Hřebejka od pravého mantinelu dorážel do prázdné brány. Jenže dvougólové vedení vydrželo Severočechům jen necelé dvě minuty - puk zastavený chomutovským obráncem dostal z mezikruží do branky Zdráhal a snížil.

Třetí třetina byla ve znamení dokonalého obratu Ostravanů. Již po 17 vteřinách od návratu ze šaten se první lacinou brankou prosadil Olesz a o čtyři minuty později obránce Sloboda. Zmar domácích dokončily Vítkovice v 47. minutě dokonce ve vlastním oslabení, když po nájezdu Olesze nedokázal Strmeň udržet puk, jež do branky následně poslal Szturc.

Až pak se dostal Chomutov opět do hry. Obrovský závar předvedli domácí v 53. minutě, kdy puk poskakoval před brankou, ale ani jeden z domácích hráčů ho nedokázal dostat do sítě. Piráti tak naději na bodový zisk nevykřesali a jsou opět o něco dál přímému postupu do play off.

43. kolo hokejové extraligy:
Piráti Chomutov - HC Vítkovice Steel 3:5 (1:1, 2:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 8. Pospíšil (Červenka), 26. Ölvecký (D. Květoň, Jánošík), 36. Ölvecký (Hřebejk, Tejnor) - 19. Burger (Olesz, Sloboda), 37. P. Zdráhal (Burger, Štencel), 41. Olesz (Čerešňák), 45. Sloboda (M. Hlinka, Kucsera), 47. Szturc (Olesz). Rozhodčí: Fraňo, Pavlovič - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 4803.
Chomutov: Strmeň - Jánošík, Skinner, Valach, Tejnor, Harant, Pereťagin, Dlapa - Pospíšil, Červenka, Tomica - Ölvecký, V. Růžička ml., Sklenář - D. Květoň, Dušek, Hřebejk - D. Kaše, Kämpf, Račuk. Trenéři: V. Růžička st., B. Kopřiva a J. Šťastný.
Vítkovice: Bartošák - Čerešňák, Kudělka, Štencel, Philipp, Sloboda, Kovář - Olesz, Balán, Szturc - Vandas, Kolouch, Kucsera - P. Zdráhal, Burger, Hovorka - Tomi, M. Hlinka, P. Kafka. Trenéři: Svozil a Petr.

Reklama

  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice