Hlavní obsah

Račuk stihl hrát za tři kluby a chce s Piráty ještě zabojovat o šestku

Chomutov

Hokejový útočník Marek Račuk prožívá zajímavou sezónu. V jejím průběhu oblékl dres tří klubů ve dvou soutěžích, přičemž prioritní je pro něj aktuální účinkování v dresu chomutovských Pirátů v extralize. Celkově má na svém kontě v tomto ročníku už dvaapadesát odehraných zápasů - 17 za Chomutov, 28 za Kadaň a 7 za Kladno.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Chomutovský útočník Roman Červenka (uprostřed) se raduje z gólu při utkání s Brnem. Vlevo útočník Marek Račuk, vpravo útočník Marek Tomica.

Článek

Jak se vám dařilo kombinovat starty v jednotlivých týmech?

Bylo hezké, že o mě kromě chomutovského a kadaňského mužstva projevil zájem i někdo další. Působení v Kladně jsem bral jako zpestření. Snad jsem i nějakým malým způsobem přispěl k tomu, že Rytíři vyhráli základní část první ligy. Ale podle soutěžního řádu hokejista, který po 15. únoru nastoupí v extralize, už nemůže dál startovat v první lize. A jelikož jsem 17. února hrál za Chomutov, moje kladenská štace skončila. Pokud jde o pendlování mezi kluby, cestování mi nevadilo. Bylo to v klidu, přece jen mezi městy nejsou velké vzdálenosti.

V zápase s Kometou Brno (5:2) jste si připsal dvě asistence. Předtím jste neměl v týmu Chomutova v sezóně ani jedinou. V čem nastal zlom?

Když jsem útočníkem, tak bych měl nějaký gól dát nebo aspoň na něj přihrát. Jsem rád, že mi to konečně vyšlo. Dosud mě pronásledovala smůla v produktivitě i v zakončení, takže jsem ji snad prolomil. Ale v prvoligové Kadani mi to celkem šlo. Extraliga je však něco jiného.

Co rozhodlo o vítězství Pirátů nad Brnem?

Chtěli jsme hrát dobře ve středním pásmu. Dostali jsme sice laciný gól na 2:2, ale útlum ve druhé třetině jsme ustáli a znovu jsme se zvedli.

Kam směřují momentální chomutovské ambice?

V Litvínově jsme si v předešlém kole zajistili desítku v tabulce, proti Brnu pak dokonce umístění v první osmičce, takže začneme předkolo play off dvakrát doma, kde bychom hráli i případný pátý zápas. To byl náš cíl. Ale pořád máme naději i na šestku. Řekli jsme si, že to jdeme zkusit. Nic nás netlačí a pokusíme se ve třech zbývajících kolech základní části urvat nějaké body.

Reklama

Související témata: