Hlavní obsah

Třinec - Plzeň 3:2 SNTřinec udolal Plzeň v nájezdech, rozhodl Polanský

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Irgl 1 : 0
8. Johnson 1 : 1
26. Kadlec 1 : 2
30. Matuš 2 : 2
65. Polanský (rozhodující nájezd) 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté devátého Třince porazili v 50. kole Tipsport extraligy Plzeň 3:2 po samostatných nájezdech, ale jejich náskok v boji o předkolo play off se před jedenáctými Vítkovicemi snížil na dva body. Dramatický duel, ve kterém oba týmy vedly, rozhodl v rozstřelu Jiří Polanský.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Útočník Třince Jiří Polanský se raduje z gólu - ilustrační foto.

Článek

Oceláři ztratili v domácím prostředí s Plzní bod naposledy před více než třemi lety a ve stejném trendu chtěli očividně pokračovat dále. Ve svižné úvodní třetině si vypracovali pět gólových šancí, z nichž ale využili jen jedinou.

Kopecký v přesilové hře skvěle načasovanou přihrávkou našel na útočné modré čáře rozjetého Irgla, který se z pravé strany díky rychlosti natlačil před obránce Skleničku a bekhendovou kličkou zasunul puk mezi betony Machovského.

Hosté ale brzy vyrovnali. Johnson se od zadního mantinelu drzou kličkou prosmýkl do třineckého brankoviště a na třetí pokus protlačil pod Hamerlíkovými betony puk do branky.

Podobný obrázek nabídla i prostřední část. Po pasu Polanského Rufer netrefil prázdnou branku a hosté vzápětí trestali. V první přesilové hře Plzně napřáhl z hranice pravého kruhu Kadlec a trefil se přesně pod horní tyč.

Nájezdy ukončil Polanský

Oceláři znervózněli, z hlediště se při následné nevydařené početní převaze domácích začal ozývat pískot a po chybě Polanského je podržel při šanci Kubalíka gólman Hamerlík. Z křeče vytrhl domácí v polovině utkání parádní individuální akcí Matuš. Člen čtvrté formace se z pravé strany protáhl před Machovského a rychlou forhendovou kličkou zasunul puk do prázdné branky.

Domácí gól povzbudil, šance Svačiny a Tybora ale zůstaly nevyužity. Místo toho mohla jít do vedení Plzeň, když se Kubalík natahoval po Hamerlíkem vyražený kotouč, ale jen těsně nedosáhl. Mohl zakončovat do zcela odkryté klece. V závěrečném dějství měl největší možnost plzeňský Kracík, ale samostatný únik mu třinecký gólman zneškodnil betonem.

Na druhé straně se po střetu s Draveckým mimo brankoviště ocitl na ledě Machovský, rozhodčí hru nepřerušil a Rufer z těžkého úhlu naštěstí pro hosty minul opuštěnou branku. V dramatickém utkání Oceláři přišli o Noska a málem i o všechny body. Johnson vystihl přihrávku Galvase a po závaru se radoval z gólu, ale rozhodčí hru předtím přerušil po postavení útočícího hráče v brankovišti.

V prodloužení měli i díky přesilové hře domácí tlak, ale rozhodnutí přinesly až nájezdy. Irgl v první sérii proměnil nájezd bekhendovým blafákem a za hosty vyrovnal po kličce Kratěna v situaci, kdy musel dát. Vyrovnaný duel rozhodl až v páté sérii přesnou střelou Polanský.

50. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Škoda Plzeň 3:2 po sam. nájezdech (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Irgl (Kopecký, M. Doudera), 30. Matuš (Kopecký, Hrabal), rozhodující sam. nájezd Polanský - 8. Johnson (Kratěna), 26. Kadlec (T. Svoboda, Kratěna). Rozhodčí: Čech, Hribik - Gebaurer, Lederer. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:1. Diváci: 4722.
Třinec: Hamerlík - M. Doudera, Galvas, Nosek, Jank, Slovák, Hrabal - Irgl, Kopecký, Tybor - Dravecký, Plíhal, Svačina - Rufer, Polanský, Adamský - Matuš, M. Kovařčík, Marek Růžička. Trenéři: Dopita a Mucha.
Plzeň: Machovský - Jeřábek, Kvasnička, Kadlec, D. Sklenička, Kubka, Pulpán - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Kratěna, Bližňák, Johnson - Hrňa, Lev, T. Svoboda - Hollweg, Preisinger, Poletín. Trenéři: Michal Straka a Čihák.

Reklama

Související témata:
  1 : 5 Brno - Litvínov 1 : 5 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Brno vs. Litvínov
Brno vs. Litvínov
Brno
Litvínov
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
  Liberec - Sparta dnes 18 : 00
20240319T18 : 00:00+0100
Liberec vs. Sparta
Liberec vs. Sparta
Liberec
Sparta
  Hradec Králové - Pardubice dnes 19 : 00
20240319T19 : 00:00+0100
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice