Hlavní obsah

Chomutov přišel o naději na šestku. Prohra doma se Spartou mrzí, litoval Růžička

Chomutov

Souboj o šestku bojujícího Chomutova s druhou pražskou Spartou si nenechal v 51. kole extraligy ujít ani trenér reprezentace Vladimír Vůjtek. Z hlavní tribuny tak sledoval duel týmů vedených svým předchůdcem u národního týmu Vladimírem Růžičkou a nynějším asistentem a od nové sezóny i svým nástupcem Josefem Jandačem.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Potyčka mezi Miroslavem Formanem ze Sparty (vlevo) a chomutovským Markem Račukem.

Článek

Chomutov po prohře 1:3 přišel i o teoretickou naději na přímý postup do čtvrtfinále. Jediný gól Pirátů vstřelil Vladimír Růžička mladší, pro něhož to byl první start po šestizápasové absenci, kdy chyběl kvůli úmrtí maminky.

„Porážka mrzí, ale na druhou stranu musíme uznat, že Sparta má velmi kvalitní mužstvo. Bohužel jsme s ní nebodovali a nepotěšili diváky, což byl náš hlavní cíl. Teď litujeme hlavně neúspěšného výsledku, ale fakt, že nejsme v šestce, nás bude bolet asi až od středy," líčil Růžička mladší.

Kromě vstřeleného gólu se dostal i do dalších šancí. „Po té vlastní herní pauze jsem se cítil nic moc, ale proti Spartě je motivace vždycky. Snažil jsem se makat a mohl jsem dát minimálně ještě jednu branku. Puk mi ale skočil mezi kruhy a nestačil jsem přesně vystřelit. Za stavu 1:1 jsme měli několikrát blízko ke skórování. Kdybychom šli do vedení, mohlo to vypadat jinak, ale to jsou kdyby. A na ně se nehraje," přemítal chomutovský útočník.

Rozhodl úvod třetí třetiny, kdy Chomutov během padesáti vteřin dvakrát inkasoval. „Dostali jsme rychlé góly a bylo těžké s tím něco udělat. Sparta si náskok uhlídala. Nakonec vyhrála zaslouženě," konstatoval Růžička.

Hlaváč: Červenka v závěru domácím chyběl

Druhou polovinu třetí části dohrávali Piráti bez nejproduktivnějšího hráče extraligy Romana Červenky, který dostal desetiminutový trest. Sparťanský útočník Jan Hlaváč, který dal pojišťovací třetí gól svého týmu, k tomu poznamenal: „Víme, jak je Roman nebezpečný v ofenzivě. Hlavně jeho akce v přesilovce a přihrávky žabičkou přes hokejky jsou nevyzpytatelné. To Chomutovu chybělo," podotkl Hlaváč.

Na hře Sparty našel i nedostatky. „Byli jsme často vylučovaní, což naštěstí soupeř výrazně nepotrestal. I já jsem udělal hloupý faul. Kdybychom na Chomutov narazili i v play off, museli bychom si na to dát pozor. I když jsme je teď porazili, je to nepříjemný tým pro každého soupeře," dodal zkušený útočník Pražanů.

Sparta vyhrála posedmé v řadě a celkově prohrála jen jednou ze sedmnácti zápasů. „Kolikrát nehrajeme tak dobře, jak dopadne výsledek, ale jsou utkání, kdy do čeho plácneme, skončí v bráně," glosoval Hlaváč bilanci Sparty z poslední doby.

Podle něj týmu neschází motivace ani po jistotě druhého místa v tabulce. „Už se nemůžeme výš posunout ani klesnout. Ale zvládáme to tak, že sbíráme body. V týmu jsou šikovní hráči, kteří se dokáží prosadit při přesilovkách, dovedou kombinovat i zakončit. A jsem rád, že si s nimi mohu zahrát," usmál se sparťanský tahoun.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.