Hlavní obsah

Super, paráda, chceme jít ale ještě dál, tvrdil útočník Olomouce Herman

Olomouc

Obrovská euforie zavládla v útrobách olomoucké „Plechárny“ poté, co Hanáci zdolali Litvínov (4:1) a zajistili si tak kolo před koncem základní části extraligy šestou příčku a tím i přímou účast ve čtvrtfinále play off. Radost byla o to větší, že v Olomouci se vyřazovací část bude hrát po dlouhých dvaceti letech. Výrazně k tomu přispěl útočník Jakub Herman, autor úvodních dvou gólů do sítě Litvínova.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Olomoučtí hráči se radují z gólu - ilustrační foto.

Článek

Vaším cílem bylo vyhnout se baráži o záchranu. Podařilo se však, v co jste před sezónou, jako outsider soutěže, ani nedoufali. Jaké jsou vaše pocity?

Těžko se popisuje, co prožívám. Jsem už tady v Olomouci dlouho. Začal jsem v první lize, zažil dvakrát baráž, postup, pak zase baráž a teď tohle. Super, prostě paráda! Jsem strašně rád, že jsme to dotáhli, že jsme ukončili to dlouhé čekání. Je dobře, že se nemusíme klepat do posledního zápasu, nebo dokonce spoléhat na pomoc někoho jiného.

Do utkání jste ale nevstoupili dobře. Zdálo se, že jste až příliš nervózní?

Litvínov na nás vletěl a to jsme nečekali. Mysleli jsme si, že zalezou a budou bránit střední pásmo. S tím jsme měli velké problémy. Jak jsme ale začali dávat puky rychle dopředu, přišlo zlepšení, dva góly a ty nám neskutečně pomohly. Spadlo to z nás.

Autorem těch dvou tref jste byl právě vy. Co k tomu říct?

Jsem za ně strašně rád. Poslední dobou jsme to motali po rozích, nestříleli. Proto jsem se snažil tlačit před bránu a nějak se to tam odrazilo. Škoda jen, že jsme se neprosadili už v první třetině. Bylo to o prvním, druhém gólu. V posledních třech duelech jsme se střelecky strašně trápili. Nyní to však naštěstí vyšlo a jsme tam.

Zřejmě pomohlo to, že po první třetině k vám do první lajny trenér posunul Holce, který na dva góly přihrál a jeden sám dal?

Určitě. Byl oživením. Zkoušeli jsme to už ve Vítkovicích. Tak to ovoce nepřineslo, teď však ano. Je to ale i o štěstí. Jak už jsem říkal, tlačili jsme se do brány a tentokrát to tam padalo.

Budou nějaké oslavy?

Nevím, uvidím, jak se vrátím do šatny. V pátek ale hrajeme ještě v Třinci.

Co play off? Za soupeře budete mít Plzeň nebo Hradec Králové.

Osobně to zažívám poprvé. Strašně se těším. Když jsme si zajistili předkolo vyřazovací části, dali jsme si nové předsevzetí a to přímo čtvrtfinále. V první šestce jsme byli prakticky celou sezónu a tak by nás mrzelo, kdybychom z ní nakonec vypadli. Vše by nám začalo o týden dříve a určitě by to nebyla žádná sranda. Teď jsme však ve čtvrtfinále, takže si můžeme pár dnů odpočinout a nabrat síly. Nebereme to jako konečnou, budeme bojovat, chceme ještě dál.

Reklama

Související témata: