Hlavní obsah

Urban se šíleně těšil zpátky na led a hned měl prsty ve čtyřech gólech Boleslavi

Mladá Boleslav

Vrátil se do sestavy ve velkém stylu. Gólem a třemi asistencemi se útočník Tomáš Urban, který naskočil po dvouzápasovém disciplinárním trestu, podílel na výhře hokejistů Mladé Boleslavi 5:4 po nájezdech při čtvrtém pokračování nejvypjatějšího čtvrtfinále extraligového play off. Také s jeho přispěním mají Středočeši proti Hradci už postupový mečbol.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Mladoboleslavský útočník Tomáš Urban oslavuje svůj gól proti Hradci Králové.

Článek

„Jsem hrozně rád, že jsem takhle pomohl. Při předchozím zápase jsem měl při bezmocném pohledu na led takové nervy, až mě u toho rozbolela hlava. Šíleně jsem se těšil, že konečně už zase budu smět hrát," řekl Urban, z nějž od začátku doslova tryskala energie.

„Byl jsem odpočinutý a sil jsem měl dost. Nemohl jsem se dočkat, až to vypukne. A hned první střídání naší lajny se nám povedlo dát gól," mínil boleslavský centr, jenž měl prsty nakonec ve všech čtyřech trefách domácích v základní hrací době.

Urban dokonce mohl rozhodnout prodloužení, v 65. minutě přišla jeho velká tutovka. „Myslím, že to tam bylo břevno. Škoda, že si tam Kacetl puk nehodil zádama. Šancí bylo na obou stranách hodně. Nedalo se nic dělat, rozhodli jsme to zase v nájezdech," prohlásil.

Tři nastavení za sebou každopádně vzaly hráčům hodně sil, ale Mladou Boleslav podle Urbana psychicky posilují úspěšné tečky. „Každé prodloužení síly ubírá, ale když se vyhrává, tak neubývají tak rychle. Napak Hradec to musí ničit, že makají a nic za to nemají," mínil s 202 centimetry nejvyšší extraligový hokejista.

Za domácího hrdinu byl i další útočník Jakub Klepiš, jenž rozhodl nájezdy svým oblíbeným blafákem do bekhendu a přiblížil Boleslavi historický postup do semifinále „Kluci tomu říkají můj rodinný klenot, ale není to jednoduché. S Kacetlem to máme na bekhendové kličky 1:1. Já už jsem to na něj zkoušel jednou v Hradci, tam mi to chytil," líčil Klepiš, podle nějž se skutečně klíčovou postavu nájezdů stal strážce domácí branky David Rittich.

Třiadvacetiletý gólman domácích neinkasoval ve dvou rozstřelech ze sedmi hradeckých pokusů ani jednou, ale smál se, že střelce soupeře nemá načtené. „Oni mě jen trefují," řekl Rittich a na oplátku pochválil Klepišovu volbu zakončení. „Doufal jsem, že už to konečně udělá a nebude vymýšlet nějaké ptákoviny. Pravák a rychlý bekhend, když to dobře trefí, tak je to nechytatelné," přiznal boleslavský brankář.

Jeho tým ve čtvrtém zápase série nezlomila ani ztráta třígólového náskoku. „Vynadali jsme si, protože tohle by se nám stávat nemělo, ale naštěstí to fatální důsledek nemělo," upozornil Klepiš, podle nějž Boleslav i při mečbolu musí dál hrát s pokorou

„Nic není hotové. Je to otřepaná fráze, že poslední krok je nejtěžší, ale je to pravda. Nicméně ten tlak by měl být větší teď na soupeři, tak uvidíme, jak to bude v úterý v Hradci vypadal," uzavřel útočník, který poznal v minulosti už mistrovské oslavy v extralize v dresu Slavie a loni si zahrál finále za Třinec.

Reklama