Hlavní obsah

Hodnotit některé věci je pod moji úroveň, nechápal Jandač rozruch kolem gólu Formana

Zlín

Hokejisté Sparty odčinili porážku z domácího ledu. Za vítězstvím 3:2 ve třetím čtvrtfinálovém utkání extraligového play off ve Zlíně je táhl útočník Daniel Přibyl, který vstřelil důležitý gól na 1:1 a poté zaznamenal na konci prostřední dvacetiminutovky i rozhodující branku.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Sparty Josef Jandač.

Článek

„Moc mě těší, že jsme na porážku v naší hale takhle zareagovali. A jsem samozřejmě hrozně rád, že jsem k tomu přispěl. Při prvním gólu mě Čajkovský trefil a před druhým mě krásně našel Tomáš Netík," pochválil Přibyl spoluhráče. Jeho celek se v úvodní třetině ubránil 125 vteřin ve třech. „I díky tomu vedeme 2:1 na zápasy, ale musíme se mít na pozoru. Zlín bude určitě ještě kousat," nepropadal euforii.

Mnohem víc rozruchu než Přibylovy trefy vyvolalo sparťanské vyrovnání na 2:2 uprostřed střetnutí. Sudí nejprve Formanův gól uznali, poté odvolali a následně nechali přezkoumat spornou situaci kvůli údajnému postavení střelce v brankovišti videorozhodčím. Gól nakonec platil. „Překvapilo mě, že vznikly nějaké pochybnosti. Nebyl jsem si žádného provinění vědom. Stejně bychom ale duel otočili," tvrdil Miroslav Forman.

Kouč Pražanů Josef Jandač tak smířlivý nebyl. „Je pod moji úroveň hodnotit některé věci," pronesl nejprve nakvašeně. „Vůbec netuším, proč někdo půl hodiny prohlížel video. O regulérnosti gólu nemohlo být absolutně pochyb," dodal po chvíli.

Vlach: Hodnotit sudí se v den zápasu nesmí...

Zlíňané byli pro změnu přesvědčeni, že zkoumat postavení hráče v brankovišti je podle pravidel nepřípustné. Jenže pravidla to ve skutečnosti umožňují... „Nic k tomu neřeknu. Hodnotit sudí se v den zápasu nesmí," pronesl evidentně rozladěný zlínský trenér Rostislav Vlach.

Jandač svůj tým chválil. „Výhru jsme ubojovali. Považuju si, že jsme zvládli velké množství minut v oslabení. Zejména to ve třech," ocenil svoje hráče. Zlínský Vlach naopak litoval, že jeho celek v dlouhé dvojnásobné početní převaze za nerozhodného stavu 1:1 neskóroval. „V poslední třetině jsme se snažili vynutit si ve snaze o vyrovnání tlak, ale moc střel jsme na sparťanskou branku nevyslali," uznal.

V rozjitřené atmosféře nastoupí v pondělí obě mužstva ke klíčovému čtvrtému duelu série. „Musíme něco změnit. Hlavně vylepšit přesilovky i hru v oslabení," upínal se k dalšímu utkání obránce Zlína Tomáš Žižka.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec