Hlavní obsah

Plzeň slaví postup do semifinále! Bednář hattrickem rozmetal mečbol Boleslavi

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Plzně jsou po Liberci druhými semifinalisty play off extraligy! V pátém čtvrtfinálovém duelu porazili na svém ledě Olomouc 2:1 a celou sérii vyhráli 4:1 na zápasy. Ve druhém úterním duelu odvrátili hráči Hradce Králové díky hattricku Jaroslava Bednáře mečbol Mladé Boleslavi a po domácí výhře 4:2 snížili stav na 2:3 na utkání. Šesté měření sil obou celků je na programu ve čtvrtek v Mladé Boleslavi.

Foto: David Taneček, ČTK

Královéhradecký útočník Jaroslav Bednář (vpravo) oslavuje hattrick, vlevo je obránce Peter Frühauf.

Článek
Fotogalerie

Plzeň znovu potvrdila, že se jí před vlastními fanoušky daří, doma vyhrála osm z posledních devíti zápasů. Hanáci nesložili zbraně, znovu západočeský tým přestříleli, tentokrát v poměru 31:22, ale brankář Matěj Machovský za svá záda pustil jen jedinou střelu Vyrůbalíka při power play pouhých 14 sekund před koncem. Na víc už hostům nezbyl čas...

Ráz utkání určila střela švihem nejlepšího kanonýra základní části Dominika Kubalíka, který ve čtvrtfinálové sérii zaznamenal premiérový gól. V závěrečné dvacetiminutovce přidal rovněž v přesilovce druhý (a vítězný) úspěch Pulpán a plzeňské oslavy mohly propuknout.

Rozhodl Bednářův hattrick

Také v Hradci začali lépe domácí, v početní výhodě otevřel skóre nekompromisní dělovkou Dietz. V prostřední části Bednář zvýšil naděje domácích a poté, co Lenc vstřelil na začátku poslední třetiny kontaktní gól, zkušený devětatřicetiletý královéhradecký forvard dvěma zásahy v rozmezí minuty a 16 vteřin vnesl na domácí hokejky klid. Tím už neotřásla ani Klepišova trefa v početní výhodě pět na tři, ani hra soupeře v power play.

Oba týmy by v případě postupu do semifinále dosáhly svého historicky největšího úspěchu. Středočeši se zatím nejdál dostali jen do čtvrtfinále (loni a letos), Hradec po přestěhování Mountfieldu z Českých Budějovic v roce 2013 hraje čtvrtfinále potřetí, ale ani on z něj nikdy nepostoupil.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 5. zápasy:
Hradec Králové - Mladá Boleslav 4:2
Branky: 37., 50. a 51. Bednář, 19. Dietz - 44. Lenc, 53. Klepiš
Stav série: 2:3.
Plzeň - Olomouc 2:1
Branky: 23. D. Kubalík, 49. Pulpán - 60. Vyrůbalík
Konečný stav série: 4:1.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín