Hlavní obsah

Uram věří, že ve Vítkovicích najde novou motivaci

PRAHA

Marek Uram je už několik let hvězdou hokejistů Znojma, a mělo se za to, že je v klubu takřka nedotknutelný. Tenhle status se však změnil v pondělí, kdy jej Orli vyměnili do Vítkovic za dalšího slovenského útočníka Juraje Štefanku. Směna mezi oběma kluby je však jen dočasná, jde pouze o hostování do konce sezóny.

Článek

"Na jednu stranu jsem výměnu čekal, letošní sezóna není tak úplně podle představ," řekl pro Sport.cz Uram, v jehož hlase byla znát známka zklamání. Přece jen ve Znojmě prožil šest let, do klubu přišel v prosinci 1999. Byl si jistý svou pozicí. "Kdyby se to stalo před rokem nebo dvěma, asi bych to bral snadněji. Takhle mě to trochu zaskočilo," přiznal.

Kdo v novém klubu více zazáří?
Hlasujte v anketě Sport.cz

O tom, že by ho mohl klub poslat jinam, tušil něco už delší dobu. Že se ale postěhuje zrovna do Vítkovic, se dozvěděl až včera. "Těžko říci, s jakým očekáváním tam odcházím. Vítkovice jsou určitě supermančaft, chci jim pomoct k dobrým výsledkům. Těším se tam, některé hráče znám třeba z Utkání hvězd," je slovenský mušketýr připraven na novou motivaci.

Vrátí se do Liptovského Mikuláše

Už má za sebou první rozhovor s trenéry Vítkovic, ale o své pozici v novém mužstvu rozhodně nemluvili. "Nikdy jsem si hráče nevybíral, budu hrát tam kde bude potřeba a trenéři určí," tvrdí Uram, který se po sezóně vrátí zpátky do Znojma, kde má ještě smlouvu.

Mezitím bude nejspíše pendlovat mezi Ostravou a Litpovským Mikulášem, odkud pochází. "Manželka s dcerou se tam nyní po mém přestupu přesunou. A do Ostravy je to z Liptovského Mikuláše blíž než ze Znojma. Tam mi zatím zůstane byt," vysvětlil.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice