Hlavní obsah

Brankář Málek posílí Ústí v boji o extraligu

ZLÍN

Hokejisté prvoligového Ústí nad Labem získali velkou posilu v boji o postup do extraligy. Vedoucí celek druhé nejvyšší soutěže podle slov generálního manažera klubu Davida Šaffera angažoval do konce sezóny brankáře Romana Málka, který dosud oblékal dres Plzně.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Brankář Plzně Roman Málek

Článek

"Stálo nás to hodně psychických i fyzických sil, ale nakonec se nám to povedlo," řekl Šaffer internetovému serveru hokej.cz. Brankář sice bezprostředně po dnešním zápase Plzně ve Vsetíně novinářům řekl, že nic jistého není a bude se teprve jednat, do Ústí by ale nakonec zamířit měl.

Na oficiálních internetových stránkách Lvů stojí, že by se Málek měl poprvé v novém dresu objevit již ve středečním zápase proti Olomouci. Šaffer věří, že angažování nedávného reprezentanta klubu výrazně pomůže v cestě do vysněné baráže. A to i přesto, že s dosavadní jedničkou Lukášem Sáblíkem jsou na severu Čech spokojeni.

"To, že vedeme ligu, a máme nejméně obdržených gólů, svědčí o tom, že obrana i brankář nejsou špatní. Bereme to tak, že je to celkové posílení týmu před konečnou fází boje v play-off, boje o první místo a následně i baráží o extraligu. Nebude se tedy jednat o žádné one man show. Hrát musí především celé mužstvo," prohlásil Šaffer.

Vedené ústeckého klubu zároveň oznámilo, že se dohodlo s Kladnem na hostování obránce Davida Hájka. Na střídavý start by měl Lvům pomoci i útočník pražské Sparty David Langhammer. "Jeho služeb ale s největší pravděpodobností využijeme pouze v době olympijské přestávky a snad i prvních pár kol play-off. Má totiž stabilní místo v kádru Sparty," řekl Šaffer.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec