Hlavní obsah

Slavia - Jihlava 3:2 SNSlavia porazila v nájezdech Jihlavu, na Energii ztrácí dva body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Jiránek 1 : 0
38. Kolařík 2 : 0
44. Seman 2 : 1
54. Jergl 2 : 2
65. Tuominen (rozhodující nájezd) 3 : 2
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Slavie porazili v 9. kole baráže o extraligu Jihlavu 3:2 po samostatných nájezdech a oživili šanci na návrat mezi elitu, na druhé Karlovy Vary ztrácí dva body. Pražané ztratili vedení 2:0 po druhé třetině, přesto utnuli sérii čtyř proher. O výhře domácích rozhodl finský útočník Henri Tuominen.

Článek

Slavia, do jejíž sestavy se vrátil po skončení disciplinárního trestu Robinson, znala už výsledek odpoledního utkání v Litvínově, kde se domácí Severočeši zachránili mezi elitou. Zároveň ale připravili o všechny body Karlovy Vary. Šafránek to s motivací navíc přehnal a musel už po devíti vteřinách na trestnou lavici, ale Pražané odolali.

Když pak sami dostali v deváté minutě šanci zahrát si početní výhodu, zásluhou tečujícího Jiránka udeřili a šli do vedení. Zvýšit mohl dvakrát zkušený kanonýr Hruška a krátce před přestávkou také střelec Jiránek, jenže strážce jihlavské branky Škarek byl proti.

Další velká možnost červenobílých přišla hned v úvodu druhé třetiny, kdy jeli dva na jednoho Markovič se zakončujícím Robinsonem, jenže ten minul. Při přesilovce pak neuspěl na druhé straně Diviš. V polovině 36. minuty se vyznamenal domácí gólman Hylák, který chytil nejen Jerglův pokus, ale rovněž několik následných dorážek.

Ve 38. minutě pak přidal druhou trefu domácích Kolařík. Třiačtyřicetiletý veterán se dostal ke kotouči po vyhraném vhazování, z mezikruží ho zkusil nahodit bekhendem na branku a pokus, který byl patrně ještě tečovaný jedním z hostujících hráčů, skončil za Hylákovými zády.

Jihlavští se však nevzdávali a ve 44. minutě potrestali Slavii za špatné střídání - pěknou přesilovkou kombinaci zakončoval do prázdné branky Seman. Pražané pak nezužitkovali další početní výhodu, po jejím skončení měl puk v ideální palebné pozici Šafránek, vrátit svému celku dvoubrankové vedení a s ním spojený větší klid ale nezvládl.

Netrvalo dlouho a domácí toho litovali. Bahenský byl vyloučený, slávisté jeho trest ještě přečkali bez úhony, ale krátce před hříšníkovým návratem na led vyrazil Hylák Štebihovo nahození pouze před Jergla a ten měl velmi jednoduchou úlohu - 2:2.

Slavia se ještě urputně snažila dobýt plný tříbodový zisk, Škarka ale nedokázala překonat. A nepovedlo se jí to ani v prodloužení, přestože během nastavované pětiminutovky hrála přesilovku. Když už byl Tuominen s kotoučem za zády jihlavského mladíka, zastavila ho tyč.

V nájezdech sice uspěl Čermák, jenže Jergl vyrovnal a Šafránka při pokusu o rozhodnutí vychytal Škarek. Zahozenou šanci z prodloužení pak napravil v páté sérii Tuominen.

9. kolo baráže o hokejovou extraligu
HC Slavia Praha - HC Dukla Jihlava 3:2 po sam. nájezdech (1:0, 1:0, 0:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 11. Jiránek (Knot, Hraško), 38. Kolařík (Tuominen), rozhodující sam. nájezd Tuominen - 44. F. Seman (Kolář, Diviš), 54. Jergl (Štebih, Důras). Rozhodčí: R. Čech, Lacina - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:2. Diváci: 2478.
Slavia: Hylák - Kolařík, Knot, Hraško, Pavlin, Krstev, Andrlík - Mikulík, Šafránek, D. Hruška - Robinson, Vas, Markovič - M. Čermák, Tuominen, Jiránek - Bahenský, Kašpařík, M. Ondráček. Trenéři: Razým a Srdínko.
Jihlava: Škarek - V. Zadražil, Dobrovolný, Štebih, Šafář, Bilčík, Grebeňuk, Parýzek - Důras, Skořepa, Jergl - O. Beránek, F. Seman, Diviš - Kolář, Jícha, Harkabus - Kohout, Melenovský, Anděl. Trenéři: Vlk, Zeman a Ujčík.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín zítra 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec zítra 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec