Hlavní obsah

Kometa zbrojí dál. Další posilou je reprezentant Zaťovič

Brno

Hokejový útočník Martin Zaťovič se stal další posilou extraligové Komety Brno. Jedenatřicetiletý český reprezentant, který startoval na posledních třech světových šampionátech, se do domácí soutěže vrací po dvou sezónách strávených v Kontinentální lize v dresu Lady Togliatti.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Český útočník Martin Zaťovič se raduje z gólu proti Švýcarsku.

Článek

"Jednání probíhalo delší dobu, nebyli jsme ve hře jen my, z toho důvodu jsem rád, že se Martin i po našem rozhovoru rozhodl spojit budoucnost s Kometou na delší dobu," uvedl majitel a hlavní kouč Komety Libor Zábranský na klubovém webu.

Bližší informace o délce kontraktu však neprozradil. "Typologicky se nám hodí do koncepce a věřím, že společně s celým týmem bude bavit diváky," dodal Zábranský.

Zaťovič před odchodem do Ruska působil v extraligových Karlových Varech, z kterých odešel jako kapitán. V roce 2009 se na západě Čech podílel na zisku extraligového titulu a jeho spoluhráčem byl například i obránce Ondřej Němec, který letos také přišel z KHL do Brna.

"Sedli jsme si s panem Zábranským, jeho vize se mi líbila. V kádru jsou super hráči, vytvořil se skvělý tým. S manželkou jsme se domluvili, že se po dvou letech vrátíme do České republiky, máme malou dceru, navíc žiju v Přerově, takže to budu mít domů blízko," uvedl Zaťovič, který v extralize odehrál včetně play off téměř 400 zápasů a všechny za Karlovy Vary.

Zaťovič je další výraznou posilou Komety, která se v létě rozhodla přebudovat kádr. Vedle něj a Němce klub angažoval i Marka Kvapila, Martina Erata, Michala Gulašiho, Jana Štencla a Marcela Haščáka.

Reklama

Související témata: