Hlavní obsah

Hokejový mistr má ze tří kandidátů do osmičky nejdál

PRAHA

Dvě místa v play-off a tři zájemci o ně. Ve čtvrtek bude jasno, pro koho sezóna skončí a kdo může dál snít o mistrovském titulu. Spartu, Třinec i Pardubice čekají zápasy, které rozhodnou o osudu jejich sezóny. Všechny tři celky prahnoucí po play-off hrají v posledním 52. kole doma, navíc proti atraktivním soupeřům. Vstříc vyřazovacím bojům je tedy poženou plné stadióny.

Foto: Sport.cz

Hokejisty Pardubic čeká klíčový zápas sezóny.

Článek

Bodově je na tom nejlépe pražská Sparta. Ta už se viděla v elitní osmičce, jenže o postupovou jistotu se sama připravila, když doma nestačila na Plzeň se sedmi juniory na soupisce a potřebný bod si nezajistila ani ve Vítkovicích.

"Je to pro mě velké překvapení, před olympijskou pauzou měli dobré výsledky a získali náskok. Jenže Sparta asi postrádá sebevědomí, na začátku sezóny jí chyběli beci. Do mužstva nevidím, ale vypadá to, že se to s ní vleče," přemítá Martin Hosták, hokejový expert a spolukomentátor České televize.

Sparta bude dřít na krev

Spartě bude ve čtvrtek stačit bod, jenže ani ten jí nechce dovolit její tradiční rival - Slavie. "My tam jedeme vyhrát," říká rozhodně slávistický forvard Tomáš Vlasák. Horšího soupeře si na rozhodující duel sparťané asi nemohli přát, jejich poslední vzájemné setkání v holešovické hale skončilo vítězstvím Slavie 3:1. Opakování tohoto výsledku by se mohlo rovnat sparťanské katastrofě. "Musíme dřít na krev, nic jiného nám nezbývá," slibuje na klubovém webu obránce Marek Černošek.

I Třinec už si mohl poslední 52. kolo bezstarostně užít, ale to by nesměl prohrát v neděli v Karlových Varech. Ve vyrovnaném středu tabulky tak může po čtvrtku skončit šestý, ale také devátý. O všem rozhodne duel s nedalekými Vítkovicemi. Ostravané razantně odmítají spekulace, že by rivalovi potřebný bod nechali, a tak se i v Třinci dá čekat ostrá řež. "Já myslím, že už postup udělá, i když před začátkem sezóny bych ho do osmičky netipoval," přiznává Hosták.

Pardubice budou doufat i v zaváhání ostatních

Sparťané i Oceláři mají oproti třetímu aspirantovi na play-off velkou výhodu: mají postup ve svých rukou. Zato úřadující mistr z Pardubic musí doufat v zaváhání svých soků. "Sice potřebujeme pomoc ostatních, ale já věřím, že Slavia Spartu porazí," doufá pardubický gólman Ján Lašák. Jenže prvotním předpokladem je vítězství Pardubic nad Zlínem. "Nebudou to mít jednoduché, pro Zlín to bude tak trochu i odveta za minulé finále play-off," upozorňuje Hosták.

7. SPARTA (75 bodů)
V derby se Slavií ji stačí získat bod, pak už by ji Pardubice nemohly dohnat.
8. TŘINEC (74 bodů)
Proti Vítkovicím potřebuje bodovat, se Spartou i Pardubicemi má lepší vzájemné zápasy.
9. PARDUBICE (72 bodů)
Zlín musejí porazit v základní hrací době a doufat, že jeden z jejich rivalů nebude bodovat.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.