Hlavní obsah

Byli jsme až moc nažhavení, uznal liberecký brankář Will po porážce s Piráty

Liberec

S velkou motivací vstoupil do zápasové přípravy gólman Roman Will. V Liberci si od něj slibují, že po odchodu Marka Schwarze do Znojma vytvoří dvojici s dosavadní jedničkou na brankářském postu v kádru českého hokejového mistra Jánem Lašákem. Will dostal příležitost mezi tyčemi hned v úvodním duelu s Chomutovem. „Byli jsme až moc nažhavení,“ komentoval soutěžní premiéru, která ale skončila prohrou Bílých Tygrů 1:2.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

Co rozhodlo o tom, že obhájce titulu nestačil na chomutovské Piráty?

Bylo tam z naší strany moc faulů. Trochu jsme na konci utkání ulítli a zřejmě to pramenilo i z nabuzení, že konečně hrajeme zápas. Tlačili jsme se do šancí, ale s výsledkem se nedá nic dělat.

Jak se cítíte po fyzické stránce?

Myslím, že jsme na tom dobře. Kondiční trenér s námi odvádí skvělou práci. Máme spoustu síly a s tím můžeme být spokojení.

Už ve čtvrtek hrajete další zápas, tentokrát s Mladou Boleslaví. Tedy s týmem, v němž jste naposledy působil v českém hokeji před odchodem do zámoří.

Předpokládám, že utkání s Boleslaví bude vypjaté. Nikdo nechce prohrát ani v přípravě. S některými boleslavskými kluky jsem byl v kontaktu i při angažmá v Americe, ale v sezóně se chci soustředit především sám na sebe. A myslím, že právě až v extralize to budou mezi Libercem a Boleslaví hodně vyhrocené souboje jako loni.

V extralize budete prakticky nováčkem, protože s ní nemáte vlastní zkušenosti. Co soudíte o kvalitách soupeřů?

Jsme teprve v počáteční fázi přípravy. Nemohu přesně hodnotit hráče, když se týmy zpravidla sehrávají. Ale už proti Chomutovu jsem si všiml, že za něj hraje dost šikovných útočníků. Celkově bude extraliga asi hodně vyrovnaná a kvalitní. A záleží na mně, abych se dostal do tempa a zabojoval o šanci chytat i v soutěži.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín