Hlavní obsah

Hokejové Vítkovice mají nového vlastníka

Ostrava

Extraligový hokejový klub z Vítkovic má nového šéfa. Majoritním vlastníkem se stal viceprezident ČSLH a prezident APK LH Aleš Pavlík. Dosavadní člen představenstva klubu střídá ve funkci prvního muže klubu hokejovou legendu Františka Černíka, který bude od nové sezóny čestným předsedou HC Vítkovice Steel.

Foto: Profimedia.cz

Hokejisté Vítkovice se radují z gólu - ilustrační foto.

Článek

Aleš Pavlík je s managementem vítkovického klubu spjatý od roku 2005. Doposud byl jedním z jejích hlavních akcionářů, byť s menšinovým podílem. V létě zahájená proměna klubu, kdy se generálním manažerem a zároveň trenérem prvního mužstva stal Jakub Petr a výkonným ředitelem Petr Handl, je nyní završena i změnou na pozici majoritního vlastníka klubu.

„O prodeji jsme jednali delší dobu, nebyla to otázka týdnů, ale měsíců. Za svou výhodu považuji, že za dobu svého působení v klubu znám fungování i financování klubu, který vždy patřil k české hokejové špičce. Věřím, že s novým managementem, který od léta už v organizaci pracuje, se nám podaří celý klub posunout zase o výrazný kus kupředu," řekl nový vlastník Aleš Pavlík.

František Černík ve Vítkovicích odehrál prakticky celou tuzemskou kariéru. V sezóně 1984/1985 oblékal dres Detroitu Red Wings v NHL, následující tři sezóny odehrál v Německu a Rakousku. Po návratu začal pracovat pro Vítkovice a v roce 2003 se stal majitelem a prezidentem klubu. Vítkovice pod jeho vládou získaly pět stříbrných a dvě bronzové medaile. Poslední medaili získaly v roce 2010/2011, kdy ve finále prohrály s Třincem.

Reklama

Související témata: