Hlavní obsah

Pardubice - Sparta 2:3Sparta poprvé v sezóně vyhrála

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Forman 0 : 1
12. Nahodil 1 : 1
18. Cingel 1 : 2
41. Vrána 1 : 3
45. Ovčačík 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty vyhráli ve 2. kole extraligy na ledě Pardubic 3:2 a díky rozdílové trefě útočníka Petra Vrány slaví první výhru v sezoně. Na první branku Sparty dokázalo Dynamo reagovat, ale hosté si do konce první části vzali vedení zpět a to až do závěrečného hvizdu nepustili. Šanci pro Pardubice vykřesal ve 45. minutě Ovčačík, jenže ani při závěrečném tlaku se domácím vyrovnat nepodařilo a také druhý zápas v sezóně prohráli.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Lukáš Cingel ze Sparty se raduje z gólu na ledě Pardubic.

Článek

Pardubice musí hned na začátku sezony řešit problém v brankovišti. Krizi, kterou vyvolala zranění Maxwella i Martina Růžičky, vyřešilo Dynamo angažováním Jakuba Štěpánka na dvouměsíční hostování. Nový muž kádru se ihned postavil do branky proti Spartě a v úvodních minutách úspěšně čelil střelám všech útočníků první lajny Sparty. Kumstátovi pak sebral radost obětavý obránce Ovčačík.

Hosté byli lepší a v 11. minutě šli po přesilovkové kombinaci a střele Formana do vedení. Náskok však Spartě vydržel pouze minutu a tři vteřiny, když se rovněž v početní výhodě prosadil střelou na bližší tyč Nahodil. Pardubice po gólu ožily, ale druhou branku ani přes solidní šanci Bárty nepřidaly. Naopak v 18. minutě vypálil neomylně k tyči Cingel a Pražané znovu vedli.

V prostřední části velkých šancí ubylo, zato bylo k vidění více drobných rozmíšek a střetů. Vzájemný minisouboj rozjeli Štěpánek s Ružičkou, který i přes několik pokusů vyzníval stále jasně pro domácího gólmana. Pöpperle podržel Spartu především při průniku Tomáška a pak mu pomohla i tyč, když pálil rozjetý Sýkora.

Góly začaly zase padat až se začátkem třetí části. Sparta dohrávala zkrácenou přesilovku a po přihrávce od zadního mantinelu se pěkně pod horní tyč trefil Vrána. Hosté pak dostali k dispozici i zkrácenou převahu čtyři na tři, ale tentokrát se neprosadili. Při následné hře ve čtyřech se do krátkého úniku dostal Ovčačík a po precizním blafáku snížil na 2:3.

Dynamo se postupem času začalo více tlačit dopředu a usilovalo o vyrovnání. Dobrou možnost mělo při přesilovce, jenže Pöpperle vychytal jak Schause, tak Hodgmana. Dvě a půl minuty před koncem mohl rozhodnout Cingel, jenže trefil jenom tyčku. V samotném závěru dostaly Pardubice k dispozici další přesilovku, kterou navíc posílily odvoláním brankáře, ale Bárta v největší a poslední šanci neskóroval.

2. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - HC Sparta Praha 2:3 (1:2, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 12. Nahodil (Hodgman, Rolinek), 45. Ovčačík (Schaus, T. Kaut) - 11. Forman (Uher, Netík), 18. Cingel (J. Mikuš, Čajkovský), 41. P. Vrána (Pech). Rozhodčí: Pavlovič, Hejduk - Frodl, Zavřel. Vyloučení: 8:8. Využití: 1:2. Diváci: 7707.
Pardubice: Štěpánek - Ščotka, Schaus, L. Havlík, Leduc, Ovčačík, Bokroš, Rýgl - P. Sýkora, Hodgman, Rolinek - Zadina, Nahodil, Hubáček - Bárta, Tomášek, Klimenta - Rapáč, T. Kaut, Mallet. Trenéři: Draisaitl a Beran.
Sparta Praha: Pöpperle - Mikuš, Čajkovský, Barinka, Eminger, Švrček, Kalina, Hrbas - Kudrna, P. Vrána, Ružička - Forman, Cingel, Uher - Netík, Pech, Kumstát - Komárek, Černoch, Volek. Trenéři: Moták a Veber.

Reklama

Související témata: