Hlavní obsah

Sparta - Třinec 3:4 SNTřinec stále drží neporazitelnost, v nájezdech porazil Spartu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Petružálek 0 : 1
18. Ihnacak 1 : 1
23. Rákos 1 : 2
25. Roth 1 : 3
36. Vrána 2 : 3
39. Forman 3 : 3
65. Petružálek (rozhodující nájezd) 3 : 4
Záznam online reportáže

Praha

Oceláři z Třince první tři kola Tipsport hokejové extraligy vyhráli, neztratili žádný bod. Sparťané třikrát venku bodovali a v pátek se poprvé ukázali před svými fanoušky v O2 areně. Čtvrté kolo bylo šťastnější pro hosty, kteří vyhráli 4:3 po samostatných nájezdech. O dvou bodech pro hosty rozhodl Jakub Petružálek, který skóroval i v utkání.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Radost třineckých hokejistů.

Článek

Sparťané vstoupili do sezóny s novým partonem, tím se stal Jan Gusta Havel, který měl jedno přání. „Je to jednoduchý, chceme titul se všemi fanoušky, kteří tu jsou." Těch na první domácí klání přišlo 5206.

Do první větší šance se dostali hosté, kteří přijeli s vizitkou neporaženého týmu, ve třech utkáních získali plný počet bodů. Oceláři se radovali poprvé v 10. minutě, když se k odraženému puku dostal Jakub Petružálek, který se nemýlil. Hosté navíc v úvodní dvacetiminutovce sehráli tři přesilovky, ale ne ideálně, proto nepřidali další gól.

Lekci v produktivitě předvedli v početní výhodě naopak domácí. Těm stačilo 11 sekund ke srovnání stavu na 1:1. U pravé tyčky si počkal Brian Ihancak, který neměl problém se zakončením, brankář Šimon Hrubec se nestihl přesunout.

Podobná situace nastala na začátku druhé části, když nestihl včas zareagovat Tomáš Pöpperle a hosty dostal opět do vedení Daniel Rákos. Za další dvě minuty Třinec využil přesilovku, když střelu od modré, kterou vyslal Vladimír Roth, nikdo nezastavil.

Sparťanské kouzlo přesilovek

Na konci prostřední třetiny domácí dostali příležitost v další početní výhodě. První využili za 11 sekund. Při této jim stačilo 15 sekund. Třinecký brankář nevěděl, kde je puk a Petr Vrána by musel ztratit soudnost, aby toto neproměnil. Druhá blesková přesilovka 5 na 4 a snížení na 2:3.

Oceláři dostali za pár sekund také výhodu s jedním hráčem v poli navíc. Hosté mohli hrát dokonce 45 sekund 5 na 3, ale obránce Josef Hrabal šel pomstít faulovaného spoluhráče a vyfasoval dvě minuty za napadení. Naopak to byla Sparta, která ubránila oslabení a vyrovnala před druhou přestávkou na 3:3. Slavným pro tento okamžik se stal Miroslav Forman.

Během čtyř zápasů minulé extraligové sezóny padlo v základní době mezi těmito týmy celkem 29 branek, tedy více než sedm na zápas. Po čtyřiceti minutách čtvrtého kola nového ročníku viděli fanoušci už šest branek.

Další mohl přidat Třinec v přesilovce na začátku třetího dějství, ale opět mu nebylo přáno, i když měl během zápasu dost příležitostí. Sparťané se také dočkali, tentokrát nešlo o bleskovou akci, naopak hosté mohli jít do vedení v oslabení, ale ani jeden tým při hře 5 na 4 neskóroval. Stav 3:3 zůstal a opět se hrálo v plném počtu hráčů na ledě.

Fanoušci pomalu čekali na prodloužení. A také se ho dočkali, protože po šedesáti minutách bylo skóre stále 3:3, ale ani v nastavém čase a při hře tři na tři se nerozhodlo o dělbě bodů. Domácí Dominik Uher jel sám na Hrubce, ale neskóroval, to byly dvě sekundy do konce prodloužení. Proto musely rozhodnout až samostatné nájezdy. Po nich se radoval Třinec, vítězný si připsal Petružálek.

HC Sparta Praha - HC Oceláři Třinec 3:4 po sam. náj. (1:1, 2:2, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 18. Ihnacak (P. Vrána, Pech), 36. P. Vrána (Ihnacak, Pech), 39. Forman (Klimek) - 10. J. Petružálek (Kane, Linhart), 23. Rákos (Kreps, Dravecký), 25. Roth (Hrňa), rozhodující nájezd J. Petružálek. Rozhodčí: Hribik, Pražák - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 9:5, navíc Černoch (Sparta) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 5206.
Sparta: Pöpperle - Čajkovský, Mikuš, Eminger, Barinka, Kalina, Švrček, Hrbas - Ihnacak, P. Vrána, Klimek - Forman, Uher, Ružička - Netík, Pech, Kumstát - Černoch, Cingel, Kudrna. Trenéři: Moták a Veber.
Třinec: Hrubec - Roth, Linhart, Hrabal, M. Doudera, Nosek, L. Galvas - J. Petružálek, Špirko, M. Růžička - Irgl, Kane, Adamský - Dravecký, Kreps, Rákos - Hrňa, Polanský, Marosz. Trenéři: Kýhos, Mucha a Kopřiva

Reklama

Související témata: