Hlavní obsah

Chomutov - Sparta 4:3 PPChomutov udolal Spartu v prodloužení a vyhrál i šestý zápas

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Piskáček 0 : 1
4. Valach 1 : 1
8. Poletín 2 : 1
11. Vrána 2 : 2
13. Poletín 3 : 2
32. Pech 3 : 3
63. Tomica 4 : 3
Záznam online reportáže

Chomutov

Hokejisté Chomutova zdolali v šestém kole Tipsport extraligy Spartu 4:3 v prodloužení a udrželi neporazitelnost. V 63. minutě duel rozhodl útočník Marek Tomica, jenž se tak zároveň zasloužil o prodloužení rekordní série klubových vítězství. Sparta naopak i kvůli dvěma gólům domácího Michala Poletína prohrála potřetí za sebou.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Radost chomutovských hráčů z gólu proti Spartě.

Článek

Zápas začal ideálně pro Spartu. Již v první minutě využil chyby v domácí rozehrávce Piskáček a prostřelil Laca. Pražané tak po 38 vteřinách vedli.

Inkasovaný gól ale Piráty nepoznamenal a rychle si vytvořili převahu, kterou přetavili i ve vyrovnávací branku. Pöpperleho překonal Valach. Další gól mohli přidat Poletín nebo Huml, skóre se však změnilo až v první přesilové hře.

A Chomutov potvrdil, že je na začátku sezony nejúspěšnějším týmem soutěže při hře v početní výhodě. Po Poletínově dorážce se Netík vrátil na led už po osmi vteřinách. Vyrovnat mohl Forman, ale podařilo se to až Vránovi, jenž svým zakončením zřejmě Laca překvapil.

Domácí se však opět dostali do vedení a zasloužil se o to ve výborné formě hrající Poletín. Útočník Pirátů v minulé sezóně nasbíral v plzeňském dresu šest bodů, nyní jich má za šest zápasů na kontě už sedm. Ve 13. minutě tak Severočeši opět vedli.

Prodloužení ukončil Tomica

Od druhé třetiny ale střelecké hody ustaly a týmy si nevytvářely ani tolik šancí. Hned v úvodu mohl sice zvýšit vedení domácích Růžička, ale Pöpperle stejně jako jeho protějšek Laco byli pozorní.

V polovině utkání si hosté poprvé zahráli přesilovku, kterou sice nevyužili, ale hned vzápětí měli k dispozici další početní výhodu a tentokrát si s ní již věděli rady. Vyrovnal Pech a po pěti asistencích se dočkal premiérové trefy v sezoně.

Ve 44. minutě mohl po rychlém brejku zkompletovat hattrick Poletín, ale neuspěl stejně jako na druhé straně Forman, jehož střela se otřela o tyčku. Když poté domácí nevyužili ani poslední přesilovku a gólově nezužitkovali svoji aktivitu v závěru, muselo se prodlužovat. V 63. minutě rozhodl utkání Tomica.

6. kolo hokejové Tipsport extraligy:
Piráti Chomutov - HC Sparta Praha 4:3 v prodl. (3:2, 0:1, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 4. Valach (Skokan), 8. Poletín (Huml, Vondrka), 13. Poletín (Kämpf, Skokan), 63. Tomica (V. Růžička ml.) - 1. Piskáček, 11. Vrána (Čajkovský, Ihnacak), 32. Pech (Kudrna, Čajkovský). Rozhodčí: M. Petružálek, Šír - Zavřel, Frodl. Vyloučení: 5:6, navíc Ihnacak (Sparta) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 5072.
Chomutov: Laco - Rutta, Kudělka, Flemming, Dlapa, Valach, J. Mrázek, Skinner - Skokan, Huml, Vondrka - Kaše, V. Růžička ml., Tomica - Koblasa, Kämpf, Poletín - Hřebejk, Račuk, Šťovíček. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.
Sparta Praha: Pöpperle - Čajkovský, Barinka, Eminger, Piskáček, Kalina, Švrček, Mikuš - Ihnacak, Vrána, Uher - Netík, Klimek, Ružička - Forman, Pech, Kumstát - Kudrna, Cingel, Černoch. Trenéři: Moták a Veber..

Reklama

Související témata: