Hlavní obsah

Piráti si po mistrovi vyšlápli i na vicemistra. Šest výher jsme nečekali, těší Tomicu výtečný vstup do sezóny

Josef PešoutSport.czPrávo

Chomutovští hokejisté zůstávají i nadále v Tipsport extralize bez porážky! Šesté vítězství v řadě si připsali proti pražské Spartě, když úřadujícího vicemistra zdolali 4:3 po prodloužení. Navázali tak na předešlý domácí duel s mistrovským Libercem (3:2 po nájezdech) a potvrdili, že jejich skvělý rozjezd do sezóny není náhodný.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Radost chomutovských hokejistů z gólu.

Článek

Rozhodující branku do sparťanské sítě vstřelil v nastaveném čase Marek Tomica. „Bylo to rychlé. Oni měli před tím gólem přečíslení tři na dva, docela nám zatopili. Puk se odrazil a rázem jsme jeli s Růžou dva na jednoho. Vláďa mi to dal krásně, mohl jsem zakončovat do prázdné brány," líčil autor vítězné trefy.

„Ale kdybychom šanci neproměnili, zase by útočil soupeř, takže musíme uznat, že jsme měli i štěstí stejně jako minule s Libercem," usmál se Tomica. Skalpy obou finalistů jsou pro Chomutov vynikající devizou. „Jsme rádi, jak jsme takhle těžké zápasy zvládli. Šest výher po sobě jsme nečekali, je to super. Určitě nás série nakopla, ale s Libercem i Spartou budeme hrát ještě třikrát a nelze při vyrovnanosti ligy odhadovat, jak to bude dál," nepropadl Tomica přehnané euforii. Cení si ale přízně diváků. „Atmosféra proti Spartě byla nádherná, lidi jsou super," kvitoval protřelý útočník dosud největší návštěvu v chomutovské aréně v sezóně.

Festival ofenzivního hokeje! To byla strhující první třetina, v níž během necelých úvodních třinácti minut padlo pět gólů. Přestřelku zahájil sparťanský obránce Piskáček po osmatřiceti vteřinách hry první střelou na branku soupeře. Domácí záhy otočili na 2:1a pak na Vránovo srovnání odpověděl svým druhým gólem v zápase neúnavný Poletín.

Druhá část už byla z obou stran opatrnější. Sparta lépe bránila a využitou přesilovkou z hole Pecha v polovině utkání vrátila skóre znovu do nerozhodného stavu. Tím byl gólový účet v řádné hrací době vyčerpán a souboj dospěl do prodloužení, v němž se radovali Piráti.

Poletín: Hrajeme jednoduše

„V první třetině to tam napadalo, pak byly další šance, ale už bez výraznějšího efektu. Jsme spokojení se dvěma body," těšil se Michal Poletín. „Na první gól mi skvěle nahráli kluci, takže jsem jen dorážel do odkryté branky. Při druhém Kämpf v přesilovce výborně natáhl puk, vystřelil jsem od kruhu," popsal svoje střelecké zásahy urostlý útočník. Dokonce měl na dosah hattrick. „Nad tím jsem nepřemýšlel. Hlavní bylo, abychom dotáhli zápas do vítězného konce, což se povedlo," líčil Poletín.

V dosavadním průběhu sezóny se stal jedním z pilířů chomutovské sestavy. Vyhovuje mu svěřená role v jedné ze čtyř formací. „V Chomutově dostávám hodně prostoru na ledě v přesilovkách i při oslabeních. Celkově jsme si sedli a dodržujeme herní systémy. Hrajeme jednoduše a tlačíme se před branku. A že se mi střelecky daří, to je něco navíc," liboval si forvard, který přišel v létě do kádru Pirátů z Plzně.

Reklama