Hlavní obsah

Pokutě za filmování neunikl, trest za zákrok na Tomáška naopak Gríger nedostal

Praha

Hned dva případy ve spojitosti s útočníkem Karlových Varů Dávidem Grígerem řešila ve středu disciplinární komise hokejové extraligy. Zatímco jeho zákrok na Davida Tomáška, po kterém pardubický útočník opouštěl ledovou plochu otřesený a na nosítkách, disciplinárka trestat nebude, pokutě za nafilmovaný pád slovenský forvard Energie neunikne.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zleva Dávid Gríger z Karlových Varů a Lukáš Nahodil z Pardubic.

Článek
Fotogalerie

Gríger trefil Tomáška na konci úterní předehrávky 10. kola ve středním pásmu ramenem do obličeje, rozhodčí Polák s Pražákem ale zákrok jako nedovolený nevyhodnotili a rozhodli se nevylučovat.

„Zákrok byl veden mimo zorný úhel protihráče, který se chystal převzít kotouč, a to ramenem a běžnou intenzitou, aniž by při něm došlo k přímému zásahu hlavy nebo krku," konstatoval po zhlédnutí videozáznamu předseda disciplinární komise Karel Holý.

„K nekontrolovanému pádu (Tomáška) na ledovou plochu a následnému zranění došlo mj. v důsledku toho, že si nebyl vědom svého postavení a možnosti, že bude při přebírání kotouče nebo krátce po jeho převzetí napadán, čímž výrazně minimalizoval možnosti vlastní obrany," vysvětlil Holý, proč se rozhodl řízení s Grígerem zastavit.

Gríger na sebe ve stejném utkání upozornil ještě jednou, a to když se teatrálně poroučel k ledu po kontaktu s Tomášem Rolinkem. Sudí mu ale jeho hereckou vložku nezbaštili, naopak mu uložili menší trest za nafilmovaný pád.

A další postih nyní přišel od disciplinárky, která hráči vyměřila pokutu ve výši deseti procent měsíčního platu. „Zneužil totiž kontaktu s Tomášem Rolinkem k tomu, aby se nevynuceným pádem na ledovou plochu pokusil ovlivnit úsudek rozhodčích a nesportovním způsobem tak získal výhodu pro vlastní mužstvo," usoudil Holý.

Reklama

Související témata: