Hlavní obsah

Na týmu je vidět sebevědomí a chuť bojovat jeden za druhého, říká brankář Hübl

Litvínov

Příznivci hokejového Litvínova si znovu po několika letech zvykají v extralize na dva hráče s příjmením Hübl v sestavě. Zatímco protřelý útočník Viktor Hübl je tradičním ofenzivním tahounem Vervy, jeho bratranec a gólman Jaroslav Hübl se vrátil do klubu ze zahraničí a stal se součástí brankářského tandemu aktuálně třetího mužstva soutěže. Jaroslav Hübl přispěl i k úternímu vítězství litvínovského celku nad Hradcem Králové 3:2 v prodloužení.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Radost hokejistů Litvínova

Článek

Jak prožíváte probíhající sérii pěti zápasů v řadě na domácím ledě?

Máme odehrány čtyři duely, všechny byly vítězné. Jsem rád, že jsme šňůru natáhli i proti Hradci. V pátek hostíme Olomouc a věříme, že tažení bude pokračovat a nasbíráme co nejvíce bodů před třemi zápasy po sobě na soupeřově ledě.

Pohled na tabulku je asi příjemný?

Díváme se i pod sebe, ale člověk si musí dávat i vyšší cíle. To, že jsme nahoře, přičítám ustáleným výkonům ve hře směrem dozadu. Kluci se v obraně perfektně zajištují. A v posledních sedmi kolech jsme dali i víc gólů než soupeř. Měli jsme i štěstí, které se k nám obrátilo ve vyrovnaných zápasech. Z toho můžeme mít dobrý pocit.

Loni jste v extralize ani v Litvínově nepůsobil. Jak se vám jeví současný litvínovský tým?

Bavíme se o tom, jak se mužstvo zvedlo. Ale nelétáme v oblacích, trenéři nás udrží dole velmi rychle. Jsou tady zkušení hráči, kteří mají za sebou mistrovský titul i baráž. Myslím, že i na tréninku je vidět sebevědomí a chuť bojovat jeden za druhého.

S jakými záměry jdete do další části sezóny?

Stát se může cokoliv. Hlavní je, abychom pokračovali ve stabilních výkonech a vyhýbala se nám marodka. Jsou na ní někteří kluci a kdyby jich bylo víc, pak by se těžko lepila co nejlepší sestava.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice