Hlavní obsah

Výhra má jedinou vadu, že není za tři body, připustil vítkovický Urbanec

Curych

Podruhé se obránce Patrik Urbanec po přestupu do Vítkovic postavil mateřskému Zlínu a konečně se dočkal výhry. Vítkovice porazily souseda v tabulce 2:1 v prodloužení, přestože inkasovaly jako první, když na trestné seděl právě exzlínský bek. „Prémie jsem vypsal a rád je zaplatím,“ usmíval se 23letý Urbanec.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Vítkovičtí hokejisté se radují z gólu.

Článek

Ze Zlína jste do Vítkovic přišel před touto sezónou. V prvním utkání jste na ledě Zlína prohráli, dnes se utkání nevyvíjelo také nejlépe. Bál jste se, že to znovu nevyjde?

Nebál, protože jsme hráli mnohem lépe než ve Zlíně. Tam jsme neuhráli vůbec nic. Byli jsme na tom špatně fyzicky a nestíhali jsme. Dneska jsme celý zápas kontrolovali, až na to jedno špatné střídání v oslabení neměli vůbec žádné šance. Bohužel i ta jedna naše chyba jim stačila k vedoucímu gólu.

Při inkasovaném gólu jste seděl na trestné, jak jste se tam v tu chvíli cítil?

Ne moc dobře, ale faul to byl. Zahákla se mi hokejka mezi. Mrzelo mě, že jsme i kvůli mě dostali gól.

Zlín dobře brání a moc gólů nedostává, vy zase máte s jejich střílením velký problém. Nebylo vám úzko, když šel Zlín v půlce zápasu do vedení?

Paradoxně vůbec ne. Celý zápas jsme hráli na jejich branku, oni se dostávali na dostřel velmi málo a ještě hlavně v přesilovkách. Celou dobu jsem věřil, že když budeme hrát pořád stejně, tak to tam musí spadnout. Téměř nebylo možné, co jsme všechno spálili.

Znovu padlo málo gólů. Ve Zlíně jste prohráli 0:2, dnes jste vyhráli 2:1. Čím to?

Zlín hraje dobře dozadu a moc gólů nedostává, my jich zase moc nedáváme, takže se dalo i čekat, že to bude maximálně o jeden o dva góly.

Zlín jste znatelně přestříleli, přesto z toho byla remíza 1:1. Je Kašík tak dobrý brankář, nebo je to všechno jen vinou vítkovické střelecké nemohoucnosti?

Řekl bych, že od obojího trochu. Kaša chytal parádně, ale my jsme tři čtyři tutovky spálili. Musíme na té střelbě pracovat více. Na tréninku nám to jde, říkáme si k tomu spoustu věcí, ale v zápase nám to tam prostě nepadá.

Jste sousedé v tabulce, Vítkovice jsou desáté, Zlín jedenáctý. Brali jste to tak, že už hrajete o desítku?

Určitě jsme vnímali, že je to zápas vlastně o šest bodů. Škoda, že jsme nevyhráli za tři body, vzdálili bychom se jim více. Před extraligovou pauzou jedeme ještě do Hradce Králové a věřím, že už konečně z venku něco přivezeme.

Trenér Jakub Petr po Chomutovu láteřil, že dlužíte fanouškům, ale i sami sobě šedesát minut hry. Myslíte, že jste je dnešním výkonem vrátili?

Věřím, že ano! Hráli jsme dobře, dodržovali jsme, co trenér chtěl a má to jedinou vadu. Že to nebyla výhra za tři body.

Reklama

Související témata: