Hlavní obsah

Beránek rodinu na Spartu nebere

PRAHA

Zkušenosti čtyřnásobného vítěze extraligy Josefa Beránka se teď budou Slavii velmi hodit. Dramatická bitva o krále extraligy se přesouvá do T-Mobile Arény a slávisté doma jednou ze dvou utkání zaváhali.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Brankář Sparty Petr Bříza likviduje šanci kapitána Slavie Josefa Beránka.

Článek

V šestatřiceti letech už má za sebou bezpočet podobně vypjatých momentů, přesto se opět se stejnou vervou bije za úspěch svého klubu, účastní se strkanic před brankou, diskutuje s rozhodčími. "Na měsíc se musím ve svém věku ukáznit a věnovat víc regeneraci, to se dá vydržet," vykládá Beránek, jehož mimohokejovou vášní je jízda na motorce. "Teď sice bylo pár dní hezky, ale ještě jsem ji nevytáhl. Já si počkám, až bude opravdu pěkně."

Letošní finále má jednu pro hokejisty příjemnou zvláštnost - nemusí se cestovat. "Je to fajn. V úterý a ve středu můžeme trénovat u nás v hale, ve čtvrtek se tady sejdeme a přesuneme se na Spartu," libuje si Beránek. Více času tak může trávit s přítelkyní a dvouletou dcerou Emou. "Ale v noci mě nebudí," směje se zkušený útočník.

Zároveň ho jeho nejbližší můžou sledovat přímo v akci v boji o titul. Ale dnes ani zítra ho neuvidí. "Na Spartu nepůjdou. Chodí akorát do Sazka Areny, kde mají krásný komfort," říká Beránek.

První zápas podcenili

Sparťanskou oporu Břízu během finálové série ještě nepokořil, naposledy se mu to povedlo v posledním kole základní části. "Těžko se na něj něco vymýšlí. Má respekt už řadu let, prokazuje, že je skvělý gólman. Ale to platí i o našem Petru Fraňkovi. Kvalita hráčů je tak vysoká, že góly padají spíš po šťastných odrazech," zdůrazňuje.

V paměti má stále první zápas a povedený sparťanský finiš. "Závěr jsme podcenili," překvapuje. "Prostě jsme mysleli, že už to dohrajeme a v danou chvíli jsme se nedokázali soustředit," vysvětluje Beránek. Druhý zápas pak málem nehrál, Sparta dokonce požadovala, aby byl potrestán za zákrok na Hanzlíka po odpískání, jenž byl v zápase ohodnocen trestem na dvě plus deset minut.

"Samozřejmě to vím, ale nechci se k tomu vyjadřovat. Stejně tak k rozhodčím," dává si slávistický kapitán pozor, aby nevyvolal slovní přestřelku se soupeřem.

Reklama

Související témata: