Hlavní obsah

Střídání, novým lídrem je znovu Kometa! Divokou přestřelku v Chomutově ovládli Piráti

Praha
Aktualizováno

V čele hokejové extraligy znovu září Kometa. Brněnský tým využil v 19. kole zaváhání dosavadního lídra z Třince, který prohrál doma 1:2 s mistrovským Libercem, a po vysoké výhře 8:2 nad posledními Karlovy Vary znovu svého rivala přeskočil. Divokou přestřelku s jedenácti góly viděli diváci v Chomutově, kde Piráti nakonec jásali nad skalpem Sparty (6:5 v prodloužení). V dalších zápasech porazila Mladá Boleslav celek Vítkovic 3:2, Zlín podlehl doma po dramatickém závěru Pardubicím 4:5 v prodloužení, rozjetý Litvínov veze další tři body z Hradce Králové (0:3) a Olomouc na vlastním ledě prohrála s Plzní 2:5.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Marek Tomica z Chomutova se raduje z gólu.

Článek
Fotogalerie

Třinec středeční výhrou nad Energií vystřídal Kometu v čele tabulky, kde se chtěl udržet i po dnešku. Jenže Oceláři narazili na rozjetý Liberec. Výhru zařídil Severočechům dvěma góly reprezentační obránce Radim Šimek a úřadující mistr už šest kol neztratil ani bod.

Klopýtnutí třineckého týmu dokonale využili brněnští hokejisté, kteří si pohráli s Karlovými Vary. Kometa doma naplno bodovala už posedmé v řadě, k vysoké výhře 8:2 přispěl hattrickem kapitán týmu Leoš Čermák, dva góly a dvě asistence si připsal další útočník Martin Zaťovič. Západočeši sice po bezmála 288 minutách protrhli čekání na gól, ale už pět zápasů v řadě nebodovali a zůstávají nadále na dně tabulky.

Už na rozdíl čtyř bodů jim odskočily Pardubice, které předvedly úžasný závěr ve Zlíně. Nejprve sice hosté dlouho drželi vedení 2:1, ale Ševci po dvou trefách Romana Vlacha a jedné Bukartse otočili během necelých čtyř minut v závěrečné třetině skóre na 4:2 a zdálo se, že si připíší čtvrtou výhru ve vzájemných soubojích v řadě.

Famózní závěr Pardubic!

Jenomže Východočeši nehodili flintu do žita! Odvolali brankáře a Rolinek a Nahodil si dvěma slepenými góly během 18 sekund v poslední minutě normální hrací doby vynutili prodloužení, v němž navíc vystřelil hostům bonusový bod navíc útočník David Tomášek.

Litvínov v Hradci potvrdil formu a upevnil si třetí místo v tabulce. Domácím nepovolil ani čestný úspěch a připsal si čtvrtou výhru v řadě, z posledních 13 utkání jich vyhrál dvanáct. Severočeši si góly rovnoměrně rozdělili po jednom v každé třetině, jejich brankář Jaroslav Janus pochytal všech 24 střel a připsal si třetí nulu v sezóně.

Sparta chtěla navázat na triumf v Lize mistrů, kde v odvetě v Jönköpingu deklasovala domácí HV 71 5:0 a postoupila do čtvrtfinále. V Chomutově sice začala lépe, ale Čajkovského gól odstartoval nevídanou přestřelku, při níž padlo jen v úvodní třetině sedm branek a oba týmy v ní vystřídaly gólmany. Gólostroj uzavřel až v prodloužení Poletín a Piráti se po výhře 6:5 na svého soupeře v tabulce bodově dotáhli.

Zabrala i plzeňská Škoda, po dvou utkáních bez bodového zisku veze cennou výhru z olomouckého ledu. Dva góly vítězů dal osmnáctiletý Petr Kodýtek. Mladá Boleslav vedla nad Vítkovicemi v poslední dvacetiminutovce už o tři góly, ale nakonec se ještě musela o výhru strachovat.

Hokejová Tipsport extraliga - 19. kolo:
Třinec - Liberec 1:2
Branky: 27. Dravecký - 12. a 36. Šimek
Chomutov - Sparta 6:5 v prodloužení
Branky: 4. Kämpf, 15. Flemming, 16. V. Růžička, 18. Huml, 48. Skokan, 63. Poletín - 7. a 21. P. Vrána, 3. Čajkovský, 15. A. Kudrna, 58. Pech
Mladá Boleslav - Vítkovice 3:2
Branky: 9. Hyka, 38. Jonák z trest. střílení, 44. Urban - 49. Vandas, 55. D. Květoň
Zlín - Pardubice 4:5 v prodloužení
Branky: 49. a 51. Vlach, 3. Kotvan, 54. Bukarts  - 1. a 60. Nahodil, 35. Klimenta, 60. Rolinek, 62. Tomášek
Brno - Karlovy Vary 8:2
Branky: 46., 54. a 57. Čermák, 19. a 56. Zaťovič, 31. Nečas, 38. Kvapil, 48. M. Novák - 48. Flek, 58. Mikulík
Hradec Králové - Litvínov 0:3
Branky: 4. T. Pavelka, 34. J. Doležal, 52. Lukeš
Olomouc - Plzeň 2:5
Branky: 15. Fořt, 54. Skladaný - 11. a 56. Kodýtek, 13. Pulpán, 30. D. Kubalík, 42. Kracík

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články