Hlavní obsah

Po Strakově gólu má Sparta ve finále opět navrch

Martin Kézr, Marek BurkertSport.czPrávo

Z prodloužení třetího finále uplynulo pouze 101 sekund, když Straka překonal Fraňka, a sparťané tak znovu měli v pražském boji o hokejový titul navrch. "Druhé vítězství v sérii je pro nás moc důležité, vždyť jsme znovu museli otáčet výsledek. Taktiku ale nemáme založenou na obratech, rádi bychom někdy dali první branku i my," přiznal kapitán Sparty Ondřej Kratěna.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Hokejisté Sparty oslavují s fanoušky vítězství.

Článek

Vítězný gól připravil Petr Ton. "Pilař mi krásně přes Kolaříka přihrál do jízdy. Chvíli jsem váhal, zda nevystřelit, ale pak jsem si to hodil na bekhend a bylo tam i trochu štěstí, že přihrávka prošla až na Strakovu hokejku," říkal excelentní sparťanský bruslař.

Slávisté prožili šok. "Dlouho to s námi vypadalo hodně dobře a štve mě, že jsme zápas takto ztratili. Prodloužení jsme chtěli i ve čtyřech hrát hodně ofenzivně, proto šli na led tři útočníci, jenže konec přišel rychle," smutnil Vladimír Sobotka, jehož druhý gól v sérii nakonec hostům nestačil. "Přes dvě třetiny jsme dokázali hrát fyzicky náročný hokej a nenechali Spartu tvořit, jenže závěr utkání patřil soupeři," mrzelo obránce Dominika Graňáka.

Lítali všude a nikde

Domácím se skutečně dost dlouho nedařilo. "Lítali jsme zbytečně ze strany na stranu, byli všude a přitom nikde," připouštěl nejzkušenější z obránců Jiří Vykoukal. "Těžko jsme se usazovali v útočném pásmu, chyběl i důraz, a to vše bralo sebedůvěru. Než se Pilař trefil, tak jsme už skoro leželi, ten gól z přesilovky nás ale obrovsky zvedl," doplňoval Kratěna.

Obránce Karel Pilař byl nadšen z vyrovnání: "Dostal jsem po vyhraném buly puk perfektně na hokejku a střela od modré mi sedla. Díky Bohu se konečně povedlo využít přesilovku." Slávista Tomáš Žižka si vyčítal své vyloučení: "Byl to hloupý faul, který bohužel ovlivnil celý zápas."

Marek Tomica zase bral chybu na sebe: "Prohrál jsem vhazování před naší brankou, to se v oslabení nesmí stát." Ze strany hostů sice nakonec zaznělo přesvědčení, že dnes už další obrat nedovolí, Sparta se ale cítí psychicky silnější.

Reklama

Související témata: