Hlavní obsah

Schyluje se po pěti letech k návratu? Třinec přiznává zájem o českého medailistu z MS

Třinec/Praha

Ruská média už to berou za hotovou věc. Český hokejový obránce Lukáš Krajíček, který v tomto týdnu skončil po pěti letech v týmu účastníka Kontinentální ligy Minsku, se vrací do české extraligy a bude oblékat dres Třince. Vedení Ocelářů zájem o třiatřicetiletého zadáka potvrzuje, odmítá však, že by už obě strany byly dohodnuté nebo že by dokonce podepsaly vzájemný kontrakt.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový obránce Lukáš Krajíček.

Článek

Návrat do Třince, z něhož Krajíček v roce 2011 po zisku mistrovské titulu zamířil do Minsku, se nabízí. Prostějovský odchovanec prostředí klubu dobře zná, Oceláři jsou navíc příchodu vicemistra světa z roku 2006 nakloněni.

„Mohu potvrdit, že zájem o Lukáše skutečně máme. Jednání s ním a jeho agentem už jsme zahájili," přiznal Sport.cz tiskový mluvčí třineckého klubu Tomáš Želazko.

Aktuální lídr extraligové tabulky však není jediným zájemcem o Krajíčkovy služby, přicházejí i nabídky z dalších evropských soutěží.

„Víme o několika dalších nabídkách. Dohoda s Lukášem zatím není na pořadu hodin, rozhodně za nás nenastoupí v pátek proti Hradci Králové. Pokud se domluvíme, budeme veřejnost ihned informovat," dodal Želazko.

Krajíček, jenž během své kariéry odehrál přes 300 zápasů v NHL, nastoupil v letošní sezóně za Minsk do 18 zápasů KHL a přispal si čtyři asistence. Vedení klubu minulý týden oznámilo, že už s ním nepočítá a zařadilo ho na listinu volných hráčů. Předevčírem pak Minsk uvedl, že se s Krajíčkem domluvil na předčasném ukončení smlouvy.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice