Hlavní obsah

Sparta má druhou šanci ukončit hokejové finále, tentokrát doma

Hokejisté pražské Sparty mají před sebou druhý pokus uchopit pohár pro vítěze extraligy do svých rukou. Ve finále play-off vedou v sérii hrané na čtyři vítězství nad Slavií 3:2, a pokud v pátek udrží svou letošní domácí neporazitelnost ve vyřazovacích bojích, po čtyřech letech se vrátí na mistrovský trůn. Sparta se naposledy z titulu radovala v roce 2002.

Článek

Sparťané věří, že je k poslední výhře dotáhne i vyprodaná T-Mobile Arena. I proto Výborný v poslední promluvě k hráčům razantně prohlásil: Jsme doma, tady to vyhrajeme.

Ukončí Sparta v pátek finálovou sérii a získá titul?
Hlasujte v anketě Sport.cz!

"V posledních zápasech se zdá, že naše síla tady je. Stejně jako má Slavia nějaká procenta navíc v Sazce, my je máme tady. Sparťanské publikum je skvělé a zaslouží si to. Chceme pro něj udělat maximum," řekl Výborný.

Slávisté se ale takovému osudu vzpírají, v jejich prohlášeních občas probleskne zmínka o nedělním zápasu. Ten se ale bude hrát jedině tehdy, pokud v pátek zvítězí. Sparťanskou domácí neporazitelností se nijak nezabývají. "Myslím, že ani sparťané na to nemyslí. Liberec taky celou sezónu doma neprohrál, a pak tam neudělal ani jeden zápas," řekl obránce Jan Novák.

Slavia nastoupí bez Vlasáka a Sobotky

Kouč Vladimír Růžička po svých svěřencích chce, aby splnili dva úkoly: neprohráli osudovou třetí třetinu a dokázali si pohlídat vedení. Slávisté častokrát inkasují vzápětí poté, co se sami trefí. "S tím máme pořád trochu problém. Doufám, že se zlepšíme i tady v tom," řekl slávistický trenér.

Žádný z pěti předchozích zápasů neskončil vyšším než jednobrankovým rozdílem. Růžička v minulých dnech spřádal taktiku, která vyrovnanou bitvu převáží na stranu jeho týmu. Vychází přitom ze zkušenosti z této série.

V ní byla Slavia čtyři zápasy jasně lepší, ale prohrávala po nich 1:3. "Nakonec je úplně jedno, jak kdo hraje. Je to pořád o gólech, nikdo se nebude ptát, jak to bylo," podotkl Růžička.

V pátek půjde do boje bez dvou středních útočníků: Vladimíru Sobotkovi už dřív uzavřelo sezónu zraněné rameno a dnes zhasla naděje, že by nastoupil Tomáš Vlasák, který má problémy s třísly. "Musel by se stát zázrak, abych hrál," řekl po čtvrtečním tréninku.

Program:
Pátek 21. dubna - šestý finálový zápas: 17:00, Sparta Praha - Slavia Praha (stav série 3:2; předchozí výsledky: 4:3 po sam. nájezdech, 1:2, 2:1 v prodl., 3:2, 2:3).

Reklama

Související témata:
  1 : 5 Brno - Litvínov 1 : 5 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Brno vs. Litvínov
Brno vs. Litvínov
Brno
Litvínov
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
  Liberec - Sparta dnes 18 : 00
20240319T18 : 00:00+0100
Liberec vs. Sparta
Liberec vs. Sparta
Liberec
Sparta
  Hradec Králové - Pardubice dnes 19 : 00
20240319T19 : 00:00+0100
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice