Hlavní obsah

Sparta má druhou šanci ukončit hokejové finále, tentokrát doma

PRAHA

Hokejisté pražské Sparty mají před sebou druhý pokus uchopit pohár pro vítěze extraligy do svých rukou. Ve finále play-off vedou v sérii hrané na čtyři vítězství nad Slavií 3:2, a pokud v pátek udrží svou letošní domácí neporazitelnost ve vyřazovacích bojích, po čtyřech letech se vrátí na mistrovský trůn. Sparta se naposledy z titulu radovala v roce 2002.

Článek

Sparťané věří, že je k poslední výhře dotáhne i vyprodaná T-Mobile Arena. I proto Výborný v poslední promluvě k hráčům razantně prohlásil: Jsme doma, tady to vyhrajeme.

Ukončí Sparta v pátek finálovou sérii a získá titul?
Hlasujte v anketě Sport.cz!

"V posledních zápasech se zdá, že naše síla tady je. Stejně jako má Slavia nějaká procenta navíc v Sazce, my je máme tady. Sparťanské publikum je skvělé a zaslouží si to. Chceme pro něj udělat maximum," řekl Výborný.

Slávisté se ale takovému osudu vzpírají, v jejich prohlášeních občas probleskne zmínka o nedělním zápasu. Ten se ale bude hrát jedině tehdy, pokud v pátek zvítězí. Sparťanskou domácí neporazitelností se nijak nezabývají. "Myslím, že ani sparťané na to nemyslí. Liberec taky celou sezónu doma neprohrál, a pak tam neudělal ani jeden zápas," řekl obránce Jan Novák.

Slavia nastoupí bez Vlasáka a Sobotky

Kouč Vladimír Růžička po svých svěřencích chce, aby splnili dva úkoly: neprohráli osudovou třetí třetinu a dokázali si pohlídat vedení. Slávisté častokrát inkasují vzápětí poté, co se sami trefí. "S tím máme pořád trochu problém. Doufám, že se zlepšíme i tady v tom," řekl slávistický trenér.

Žádný z pěti předchozích zápasů neskončil vyšším než jednobrankovým rozdílem. Růžička v minulých dnech spřádal taktiku, která vyrovnanou bitvu převáží na stranu jeho týmu. Vychází přitom ze zkušenosti z této série.

V ní byla Slavia čtyři zápasy jasně lepší, ale prohrávala po nich 1:3. "Nakonec je úplně jedno, jak kdo hraje. Je to pořád o gólech, nikdo se nebude ptát, jak to bylo," podotkl Růžička.

V pátek půjde do boje bez dvou středních útočníků: Vladimíru Sobotkovi už dřív uzavřelo sezónu zraněné rameno a dnes zhasla naděje, že by nastoupil Tomáš Vlasák, který má problémy s třísly. "Musel by se stát zázrak, abych hrál," řekl po čtvrtečním tréninku.

Program:
Pátek 21. dubna - šestý finálový zápas: 17:00, Sparta Praha - Slavia Praha (stav série 3:2; předchozí výsledky: 4:3 po sam. nájezdech, 1:2, 2:1 v prodl., 3:2, 2:3).

Reklama

Související témata: