Hlavní obsah

Vítkovice - Chomutov 4:3 PPVítkovice porazily Chomutov v prodloužení, rozhodl Květoň

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Kolouch 1 : 0
17. Poletín 1 : 1
28. Rutta 1 : 2
36. Kucsera 2 : 2
41. Dlapa 2 : 3
59. Vandas 3 : 3
63. Květoň 4 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic porazili ve 28. kole extraligy Chomutov 4:3 v prodloužení. Ostravany dělilo 83 sekund od porážky v normálním čase, ale Vandas nejprve v 59. minutě zařídil prodloužení a v 63. minutě domácím přihrál druhý bod David Květoň, který ještě v minulé sezoně hájil barvy Pirátů. Vítkovice poprvé v sezoně pokořily Chomutov a zaznamenaly třetí výhru z posledních čtyř kol.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Yan Stastny z Vítkovic před chomutovským brankářem Jánem Lacem.

Článek

Vítkovičtí znovu nastoupili s trenérským trojlístkem doplněným o Vladimíra Vůjtka staršího, který se od příštího týdne dočasně ujme žezla místo kouče reprezentační dvacítky Jakuba Petra, a úvod jim vyšel na jedničku. Už po 93 sekundách Laco nezkrotil Krenželkovu střelu a Kolouch vyražený puk z mezikruží hbitě napálil do sítě.

Domácí měli v prvním dějství navrch, ale nic více z toho nevytěžili. Stastny měl zblízka těžkou pozici a Laca nedokázal obstřelit, mnohem výhodnější příležitost dostal ve 15. minutě Vandas, ale ani ze sóla brankáře nepřelstil. Hostům spadlo vyrovnání v 17. minutě doslova do klína. Po nenápadné akci poslal skoro od modré čáry puk směrem k vítkovické brance Poletín a Bartošák i zřejmě vinou zakrytého výhledu sáhl lapačkou do prázdna.

Vyrovnávací gól zmírnil domácí převahu a hosté ve druhé části dokonce otočili skóre. I krátká přesilovka pět na tři jim stačila k sehrání smrtící kombinace, kterou dělovkou z voleje zakončil obránce Rutta. Mohlo být pro Ostravské i hůř, ale ještě v klasické početní výhodě Bartošák zastavil nepříjemný pokus Kämpfa.

Piráti ale Vítkovicím milodar z první části vrátili. Po sérii chomutovských chyb posunul v 36. minutě v útočném pásmu Tybor pod sebe Kucserovi, který zápěstím překonal Laca.

Skóre dnes tvořily hrubé chyby. Největší vyrobil Bartošák v 26. sekundě třetí části, když propustil za záda Dlapův příklep takřka od červené čáry. Domácí pak honili alespoň bod, ale obrovské možnosti Olesze byly nevyužity. Přesto se dočkali, když už to málokdo čekal: Laco vyrazil v 59. minutě Slobodovu střelu pouze před sebe a Vandas se z dorážky nemýlil.

Prodloužení zahájila velká šance Vondrky, ale Bartošák napravil svou minelu, a záhy se švihem z pravého kruhu prosadil exchomutovský Květoň.

HC Vítkovice Ridera - Piráti Chomutov 4:3 v prodl. (1:1, 1:1, 1:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 2. Kolouch (D. Krenželok, Výtisk), 36. Kucsera (Tybor), 59. Vandas (Sloboda), 63. D. Květoň (Klok) - 17. Poletín (Koblasa, Tomica), 28. Rutta (Skinner, Vondrka), 41. Dlapa (Vondrka). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Hejduk - Frodl, Špůr. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. Diváci: 4167.
Vítkovice: Bartošák - Sloboda, Klok, Hrbas, Baranka, D. Krenželok, Výtisk - Tybor, Roman, Kucsera - Olesz, Stastny, Hudeček - Vandas, Kolouch, D. Květoň - Tomi, Illéš, P. Zdráhal. Trenéři: Petr, Trnka a Vůjtek st.
Chomutov: J. Laco - Flemming, Dlapa, Valach, Skinner, Rutta, Chalupa - Vondrka, Huml, Tomica - Koblasa, Kämpf, Sklenář - Chlouba, Skokan, Poletín - Slavíček, Šťovíček, Lauko. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Reklama

Související témata: