Hlavní obsah

Čiliaka vezli z ledu na nosítkách, musel do nemocnice! Držíme mu palce, vzkázal Haščák

Brno

Hokejisté Komety se vrátili na vítěznou vlnu. Po Hradci zdolali před svými fandy i Mladou Boleslav (4:1), avšak radost z druhého extraligového triumfu v řadě jim kalilo zranění brankáře Marka Čiliaka, který na začátku poslední třetiny nešťastně podklouzl a musel být převezen do nemocnice. Rozšířil tak brněnskou marodku, na níž jsou už útočníci Kvapil a Miklík.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Zraněný brněnský brankář Marek Čiliak zdraví fanoušky, zatímco jej zdravotníci odnášejí z ledu.

Článek

„U Čiliaka jde o problém v dolní části těla. Prý nic příjemného. Musíme si počkat na diagnózu. Snad se ale dá brzy dohromady," doufal brněnský asistent Kamil Pokorný. Připustil, že jeho ztráta s týmem zacloumala. „Vedli jsme ale už 4:0, a tak jsme i díky skvělým divákům dotáhli utkání do vítězného konce, přestože nám tentokrát nešly přesilovky," oddechl si.

Na spoluhráčovo zdraví myslel bezprostředně po zápase také útočník Komety Marcel Haščák, jenž ve svém druhém střetnutí po návratu do sestavy po dlouhodobém zranění přispěl gólem k vítězství Brna.

Hanzlík se dočkal ovací

„Jsem strašně rád, že jsem se tak brzy trefil. To, co se stalo Markovi, nám ale všem dělá starost. Držíme mu palce. A chystáme se mu zavolat," plánoval Haščák. Liboval si, že Kometa splnila ve dvou domácích duelech za sebou cíl získat šest bodů. „Poskočili jsme v tabulce na druhé místo, reprezentační přestávku strávíme v dobré náladě," pochvaloval si.

Boleslavští sice hned poté, co se do branky postavil Vejmelka, snížili na 1:4, ale na víc se už nezmohli. „Rozhodl úvod utkání. Něco si před ním řekneme, a pak stejně záhy dvakrát inkasujeme. To se už v Brně skoro nedá otočit," posteskl si kapitán Středočechů Jan Hanzlík, který ještě v uplynulé sezóně oblékal dres Komety. Po závěrečné siréně se mu dostalo bouřlivých ovací. „To bylo strašně hezké, ale mě štve, že jsme už potřetí v sezóně vyšli s Brňany naprázdno," povzdechl si.

Boleslavský kouč František Výborný uznal, že Kometa zvítězila zaslouženě. „Ukázala značnou kvalitu, rychle se dostala v zápase na koně. My jsme se mohli v závěrečné dvacetiminutovce trochu nadechnout, avšak čtvrtá branka Brna byla asi rozhodující," domníval se.

Reklama

Související témata: