Hlavní obsah

Limituje mě zraněný kotník, vysvětluje liberecký Bulíř, proč se omluvil z reprezentace

Hokejový útočník Michal Bulíř je se sedmi góly a deseti asistencemi třetím nejproduktivnějším hráčem libereckých Bílých Tygrů v dosavadním průběhu extraligy. Momentálně ale zápolí se zdravotními problémy, kvůli nimž se omluvil z nominace do reprezentace.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Liberecký útočník Michal Bulíř se raduje z gólu - ilustrační foto.

Článek

Podobně jako do národního týmu rovněž pozvaný liberecký spoluhráč Radim Šimek nebudete startovat na turnaji Channel One Cup.

Moc mě to mrzí. Na reprezentační pozvánku jsem čekal dlouho. V listopadu jsem byl na své první reprezentační akci ve Finsku, což se mi líbilo. Vážil jsem si toho, že jsem dostal šanci zahrát si i na mezinárodní scéně. Teď se ale nemohu zúčastnit turnaje v Rusku.

Jaké zdravotní potíže vás limitují?

Mám dlouhodobě zraněný kotník. V podstatě jsem netrénoval na ledě, vynechal jsem utkání v Karlových Varech, a hrál jsem jen zápasy pod prášky a injekcemi. Naposledy v neděli proti Spartě. Nyní chodím na terapie a věřím, že se stav zraněné nohy nezhorší.

Liberečtí hokejisté zaznamenali v extralize sérii tří porážek, přesto zůstávají v popředí tabulky. Jak to berete?

Pokud jde o tři prohry v řadě, je to pro nás nezvyklá situace, jakou dlouho nepamatujeme. V minulé sezóně, která byla zakončena mistrovským titulem, se nám to vůbec nestalo. A v probíhajícím ročníku zatím taky ne. Ale nemůžeme se k tomu upínat a dělat si z toho těžkou hlavu.

Co je tedy nynější prioritou mužstva?

Nastala reprezentační přestávka do 20. prosince. Potřebujeme se dát dohromady, odpočinout si a potrénovat. Pak přijdou ještě před Vánoci dva zápasy a od 26. prosince budeme hrát obden. Navíc máme těžký los včetně zápasu s Třincem, přesto se s tím chceme poprat. Věřím, že se zbavíme únavy a nastartujeme novou vítěznou šňůru, jako tomu bylo předtím.

Reklama

  1 : 5 Brno - Litvínov 1 : 5 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Brno vs. Litvínov
Brno vs. Litvínov
Brno
Litvínov
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
  Liberec - Sparta dnes 18 : 00
20240319T18 : 00:00+0100
Liberec vs. Sparta
Liberec vs. Sparta
Liberec
Sparta
  Hradec Králové - Pardubice dnes 19 : 00
20240319T19 : 00:00+0100
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice