Hlavní obsah

Brankář Bartošák není po střetu s Čermákem vážně zraněný

Zdravotní stav vítkovického hokejového brankáře Patrika Bartošáka, který po kolizi s útočníkem Komety Brno Leošem Čermákem nedochytal čtvrteční zápas 31. kola extraligy, není vážný. Třiadvacetiletý gólman by se teoreticky mohl objevit v sestavě Vítkovic již v dalším kole.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Vítkovic Patrik Bartošák zraněný při utkání s Brnem.

Článek

"Patrik absolvoval v nemocnici kompletní vyšetření, které neodhalilo žádná vážnější zranění. Při střetu na ledě si přivodil blokaci krční páteře, což nemusí být nijak dlouhodobá záležitost," uvedl fyzioterapeut Filip Němec na klubovém webu. Bartošák, který nakonec neutrpěl ani otřes mozku, tak ještě ve čtvrtek v noci odjel z Brna domů do Ostravy.

Vítkovická jednička dnes s týmem netrénovala a k mužstvu se tak připojí 25. prosince, na Štědrý den mají hráči volno. "Podle jeho aktuálního stavu a podle názoru lékaře budeme postupovat dál. O tom, zda bude Patrik schopen nastoupit proti Boleslavi, nebo až později, se rozhodne ze dne na den," uvedl trenér brankářů Martin Prusek.

Bartošák opustil brněnský led ve druhé minutě prodloužení na nosítkách a utkání místo něj dochytal Daniel Dolejš. A vedl si znamenitě, v závěru nastavení pětiminutovky neinkasoval a poradil si i s třemi samostatnými nájezdy. Vítkovice tak porazily Kometu 2:1 po nájezdech.

"Cítím se relativně dobře. Ze střetu si pamatuji, jak na mě jede útok a pak už jak ležím a mluví na mě zdravotníci. Důležité ale je, že se nepotvrdily prognózy, že bych mohl mít otřes mozku nebo něco vážnějšího," dodal Bartošák.

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice