Hlavní obsah

Trpělivý Dolejš dovedl Vítkovice v prosinci poprvé ke třem bodům

Výborný výkon brankáře Daniela Dolejše, chycené trestné střílení a důraz před brankou soupeře stály za prvním prosincovým tříbodovým vítězstvím Vítkovic 3:2 nad Mladou Boleslaví. Ta sice prohrála letos s Vítkovicemi poprvé, byla to ale čtvrtá porážka v řadě.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Vítkovic Daniel Dolejš.

Článek

„Tím chyceným trestným střílením na začátku třetí části nás Dolík (Dolejš - pozn. aut.) hodně povzbudil. Kdyby Hyka dal gól, šli by podruhé do vedení a ten zápas se mohl vyvíjet úplně jiným směrem," chválil vítkovického brankáře kapitán Rostislav Olesz.

„Doufal jsem, že to chytnu, byl to důležitý moment. Kluci pak dali vzápětí vedoucí gól, přidali další a už jsme si to pohlídali," svěřoval se Dolejš, jenž v zápase s Hykou svedl dva důležité souboje tváří v tvář. „Hned při prvním střídání mě vykoupal, i když jsem věděl, že dělá kličku do forhendu. Naštěstí ale do prázdné nezasunul. Při trestném střílení jsem proto věděl, že musím být trpělivý," popisoval Dolejš.

Neproměněné šance Boleslavské nakonec bolely. „Ty body jsme hodně potřebovali, ale asi jsme urazili štěstí, nechce se k nám přiklonit," lamentoval asistent trenéra Boris Žabka. „Ve druhé třetině jsme si vytvořili spoustu šancí, které jsme ale neproměnili. Náznaky zlepšení ve hře byly, ale musíme pracovat více, abychom to zlomili," dodal.

U všech tří domácích gólů byl obránce Marek Hrbas. První důrazným šťouchem sám dal, ke dvěma dalším pomohl skvělou prací ve středním pásmu. „Všechno, co jsem udělal, mi vyšlo. Jsem rád, že mi po svátcích takhle jezdily nohy, protože jsem znovu jako každý rok nějaká kila nabral," usmíval se Hrbas. „Mám toho hodně co vyjezdit. Dneska jsem začal a ve středu v tom budu proti Karlovým Varům, doufám, že stejně úspěšně, pokračovat," řekl Hrbas.

Reklama

  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín