Hlavní obsah

Pardubice - Zlín 3:2 PPPardubice vyhrály po obratu nad Zlínem v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Chytil 0 : 1
19. Bukarts 0 : 2
27. Leduc 1 : 2
47. Rolinek 2 : 2
65. Tomášek 3 : 2
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté předposledních Pardubic zvítězili ve 32. kole extraligy na domácím ledě nad Zlínem 3:2 v prodloužení a dočkali se teprve druhé výhry z posledních sedmi duelů. Dynamo po první třetině prohrávalo o dvě branky, ale dokázalo srovnat a bonusový druhý bod získalo díky brance Davida Tomáška v čase 64:03.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Tomáš Rolinek a Jerome Leduc z Pardubic oslavují gól proti Zlínu.

Článek

Po více než roce a čtvrt oblékl pardubický dres útočník Starý, který se uzdravil po komplikované zlomenině nohy. Ani přítomnost odchovance klubu ale Dynamu od začátku moc nepomohla. Už ve druhé minutě se Zlín dostal do vedení, když po Chytilově střele z úhlu chyboval brankář Růžička.

Zlín byl i po gólu aktivnější a soupeře pustil do hry jen na krátkou pasáž kolem 15. minuty. Rolinek ale poloprázdnou branku netrefil, a tak v závěru první části zvýšil vedení hostů opakovanou střelou Bukarts.

Po pauze mohl svůj druhý gól přidat unikající Chytil, avšak tentokrát Růžičku nepřelstil. Na druhé straně neuspěli Klimenta s Redebachem. Dynamo se ke snížení propracovalo paradoxně při oslabení, když Leduc střelou na bližší tyč potrestal chybu ve zlínské rozehrávce.

V pokračující přesilovce pak nezužitkoval dobrou možnost Kubiš a chvíli po vypršení trestu trefil Mallet horní tyč. Hra ve čtyřech domácím evidentně svědčila, protože při dalším vyloučení mohli i vyrovnat, ale Klimenta stoprocentní šancí pohrdl.

Pardubice přesto zůstaly aktivní a ke konci druhé části sevřely soupeře do kleští. Zlínu v těchto momentech uchránil hubené vedení jistý Kašík. Ten své umění ukázal i ve 45. minutě, kdy při oslabení znovu sebral radost Klimentovi. Při další pardubické přesilovce už ani zlínský brankář nedosáhl a Rolinkova rána od modré čáry zasvištěla pod horní tyč.

Zápas byl od té chvíle hodně otevřený a navrch v boji o rozhodující branku měli domácí. V normální hrací době však ani jeden ze soupeřů neskóroval a muselo se prodlužovat. V nastavení měly šance oba týmy, navíc Blaťák a Redenbach pálili do tyče. Rozhodnutí padlo necelou minutu před koncem, kdy přečíslení vyřešil přízemní střelou Tomášek.

32. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - PSG Zlín 3:2 v prodl. (0:2, 1:0, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 27. Leduc (Klimenta), 47. Rolinek (P. Sýkora, Redenbach), 65. Tomášek (Rolinek) - 2. Chytil (Řezníček), 19. Bukarts (Kubiš). Rozhodčí: Hejduk, M. Petružálek - Zíka, Barvíř. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 7381.
Pardubice: Martin Růžička - L. Havlík, Schaus, Ovčačík, Leduc, Nedbal, Ščotka - P. Sýkora, D. Tomášek, Johnson - Klimenta, Nahodil, Rolinek - Mallet, Redenbach, M. Beran - Panna, T. Kaut, Starý. Trenéři: P. Rohlík, V. Martinec a Mikeska.
Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Matějíček, Žižka, Řezníček, Blaťák, O. Horák - D. Šťastný, P. Holík, Říčka - Bukarts, Honejsek, Kubiš - Okál, Chytil, O. Veselý - J. Ondráček, Roman Vlach, Popelka - od 21. navíc Maruna. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík a R. Hrazdira.

Reklama

Související témata: