Hlavní obsah

Řepík nevyšel, Liberec přesto hlásí návrat útočníka z mistrovského týmu. S kým se dohodl?

Praha
Aktualizováno

Snaha o návrat Michala Řepíka jim sice nevyšla, nyní ale hokejisté Liberce vítají jiného útočníka, který jim v minulé sezóně pomohl získat premiérový extraligový titul. Pod Ještěd se ze Slovanu Bratislava vrací osmadvacetiletý Jakub Valský. S Bílými Tygry dohodl na smlouvě do konce sezóny s následnou dvouletou opcí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejista Jakub Valský se vrací do Liberce.

Článek

„Jakub Valský nám v minulé sezóně svými výkony výrazně pomohl k zisku mistrovského titulu a i proto jeho návrat do Liberce po nepříliš povedeném angažmá ve Slovanu Bratislava vnímám téměř jako samozřejmost," uvedl pro oficiální stránky Bílých Tygrů trenér a sportovní ředitel klubu Filip Pešán.

Valský zažil loni bodově nejpovedenější sezónu, když si v základní části připsal v 59 zápasech 21 branek a dvacet asistencí. Po zisku titulu kývnul Slovanu Bratislava, kde se mu ale příliš nedařilo. Ve 34 duelech v KHL skóroval jen jednou a přidal tři asistence.

Pešán však věří, že se Valský v Liberci znovu nastartuje. „Je to hráč, který je schopný nastřílet v jedné sezóně dvacet branek a jeho příchod by tak měl přinést zvýšení dosavadní ofenzivní síly týmu," slibuje si Pešán od Valského, který by se měl k mužstvu připojit v nejbližších hodinách a teoreticky by tak mohl nastoupit už zítra proti Vítkovicím.

Reklama

Související témata: