Hlavní obsah

Obránce Libor Procházka bude nadále hrát v Skelleftee

PRAHA

Český hokejový obránce Libor Procházka bude i v nadcházející sezóně hrát v celku Skelleftea AIK, jemuž na hostování z Kladna pomohl na konci uplynulého ročníku k postupu do nejvyšší švédské soutěže. Dvaatřicetiletý bek, jemuž skončila smlouva v Kladně, se podle oficiálních internetových stránek klubu už dohodl na kontraktu.

Článek

Do Švédska ale zamíří pravděpodobně až v rozehraném ročníku, protože kvůli přísným daňovým zákonům bude působit v klubu jen šest měsíců.

Kladenský odchovanec působil ve švédské Elitserien v ročníku 1997/98, kdy oblékal dres AIK Stockholm. Potom se přes Třinec, farmu St. Louis ve Worcesteru v nižší AHL, Karlovy Vary, znovu Třinec, pražskou Spartu a Plzeň vrátil loni v létě do Kladna. Za Rabat nastoupil v uplynulém ročníku v 43 zápasech a zaznamenal 15 bodů za čtyři branky a 11 přihrávek.

Do týmu Skelleftea AIK odešel olympijský vítěz z Nagana na hostování na konci ledna, kdy už bylo Kladno bez šance na postup do play off. K postupovému druhému místu v baráži o Elitserien pomohl Procházka v deseti zápasech čtyřmi body za dvě branky a stejný počet asistencí. Předtím ještě stihl v druhé nejvyšší soutěži odehrát osm utkání a nasbíral v nich pět bodů za gól a čtyři přihrávky.

Reklama