Hlavní obsah

Bílí Tygři jsou v trháku a představili druhého Bednáře v extralize

Josef PešoutSport.czPrávo

V nevídaně krátké době se povedl hokejistům Liberce trhák v čele tabulky extraligy. Ještě před několika koly soutěže ztráceli body na tehdejšího lídra z Třince a v neděli nastoupí Bílí Tygři proti Karlovým Varům už se sedmibodovým náskokem před týmem Ocelářů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Liberce se radují z gólu proti Plzni.

Článek

Liberečtí vyhráli devět z posledních jedenácti zápasů, z toho byli pětkrát po sobě doma stoprocentní. „Do zápasu proti Plzni jsme vstoupili velmi dobře a díky vlastní hře jsme dominovali celou první třetinu. Až v jejím samotném závěru jsme se zachovali bez nějaké pokory. Nestačili jsme vystřídat a soupeř vyrovnal," vrátil se trenér Filip Pešán ještě k pátečnímu duelu. Bílí Tygři nakonec zvítězili 3:1. „Ve druhé třetině byl náš výkon o chloupek horší, než soupeře, ale trpělivostí jsme dovedli zápas ke třem bodům," konstatoval kouč.

Zajímavostí utkání byl teprve druhý start mladého libereckého obránce Jana Bednáře v extralize. „Hrál poprvé doma, popral se s tím dobře. Mladý „Bedýnka" odvedl poctivý výkon poté, co musel odstoupit Tomáš Mojžíš," řekl Pešán na Bednářovu adresu.

Debutoval v den osmnáctin

V extralize tak působí po kanonýru Jaroslavu Bednářovi z Hradce Králové druhý hráč tohoto příjmení. „Kromě něj ale nemáme nic společného. Nejsme v žádném příbuzenském vztahu. Je to jen shoda jmen. Osobně se neznáme, Jaroslava Bednáře jsem viděl jen v televizi," usmál se liberecký Jan Bednář při zmínce o svém jmenovci.

Mladý bek debutoval v extralize přesně v den svých osmnáctých narozenin 15. ledna při zápase Liberce v Mladé Boleslavi! „Jsem šťastný, že jsem dostal šanci i následně v domácím prostředí proti Plzni. Skvělá atmosféra, famózní diváci. Před utkáním jsem byl nervózní, ale při prvním střídání to ze mě spadlo," rozplýval se Jan Bednář. „Vím, že v hledišti bylo taky asi pět nebo šest mých spolužáků z libereckého Gymnázia F. X. Šaldy," dodal talentovaný hokejista, který by neměl chybět v české reprezentační „osmnáctce" při dubnovém mistrovství světa na Slovensku.

Reklama

Související témata: