Hlavní obsah

Hübl rozhodl derby a těsně mu unikl hattrick. Aspoň jsem ušetřil, usmíval se litvínovský střelec

Chomutov

Vyprodané severočeské derby v Chomutově bylo i přímým soubojem adeptů na elitní šestku tabulky hokejové extraligy. Hostující Verva Litvínov vyhrála 2:1 a hrdinou zápasu byl autor obou gólů Viktor Hübl. Mnoho nescházelo, aby dal hattrick, protože v samotném závěru dopravil puk do opuštěné chomutovské branky, ale rozhodčí gól nakonec neuznali, jelikož se tak stalo těsně po uplynutí hrací doby. „Nevadí, aspoň nemusím platit do kasy,“ usmíval se Hübl.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovský Viktor Hübl při utkání s Chomutovem.

Článek

Jak jste prožíval čekání na verdikt sudích ohledně poslední vteřiny?

Je pravda, že jsem byl kousíček od hattricku. Koukal jsem na časomíru, dobíhala vteřina. Pak jsem viděl, že rozhodčí něco ověřují. Přitom jsem věděl, že stejně vyhrajeme bez ohledu na to, jestli dám jeden gól navíc, nebo ne. To není tak důležité.

Takže vás nemrzí, že jste zaznamenal „jen" dva góly?

Aspoň jsem ušetřil za hattrick (úsměv). Klukům jsem hned po půl minutě po zápase hlásil, že nic neplatím. Jinak by to byla svačinka, nebo se to nějak dohodne (úsměv).

Derby bylo pro vás pikantní. Jste rodákem z Chomutova, kde jste začínal i s hokejem a stále na Chomutovsku bydlíte.

Uvidíme, co mi řeknou místní kamarádi. Měl jsem jít s klukama na dvě piva, ale už na mě mávali, že nemám chodit (úsměv). Doufám, že mi někdo nepoškrábe auto (úsměv).

Zůstaňme raději u ledu. Skóroval jste po sedmizápasovém půstu.

To slyším poprvé, že jsem měl takovou pauzu. Nijak to nepočítám. Pokaždé věřím, že nějaký gól dáme, a na střelci nezáleží.

Co kromě vašich dvou tref rozhodlo v Chomutově?

Bylo to vyrovnané střetnutí. Přiklonilo se k nám štěstí. Puky se k nám odrážely, přičemž v minulých kolech tomu bylo obráceně a z toho pramenily inkasované góly. Tentokrát jsme vstřelili o jeden víc, než soupeř.

Jak vidíte litvínovské vyhlídky pro uhájení pozice v první šestce tabulky?

Odskočili jsme Chomutovu na pět bodů. A jsme rádi, že jsme utnuli sérii tří porážek. Poučili jsme se z první třetiny zápasu s Třincem. Vrátili jsme se k poctivému výkonu z předešlé doby. Obětavě jsme bránili, drželi těsný náskok a pohlídali jsme si i poslední minuty. A na tom chceme dál stavět. Do šestky se mohou tlačit kromě celku na sedmé příčce i další mužstva, proto chceme sbírat co nejvíce bodů.

Reklama

Související témata: