Hlavní obsah

Mistr se vzpamatovává ze šoku. Chyběla nám pokora, zlobil se kapitán Tygrů

Nedělní extraligový duel probíhal pod Ještědem dlouho podle papírových předpokladů. Úřadující mistr z Liberce a lídr tabulky vedl ve své aréně nad posledními Pardubicemi 3:1. Po první třetině to vypadalo, že je jen otázkou času, kdy domácí hokejisté dorazí soupeře dalšími góly. Jenže pro Bílé Tygry přišel pořádný šok! Východočeši předvedli v dalším průběhu střetnutí skvělý obrat a ze severu Čech si po výhře 6:3 překvapivě odvezli všechny body.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký kapitán Branko Radivojevič.

Článek

"Dneska nám chyběla pokora. Vedli jsme 3:1 a mysleli si, že už to bude lehký zápas. Dvakrát nebo třikrát jsme tam měli prázdnou bránu a zbytečně jsme si to ještě vraceli. Měli jsme zatlouct poslední hřebík, ale nezatloukli ho a štěstí se pak otočilo k lepšímu mužstvu," smutnil liberecký kapitán Branko Radivojevič.

Ve 26. minutě sice snížil na 2:3 Tomášek, přesto favorizovaní Tygři měli nadále převahu a mohli své vedení několikrát pojistit. Jenže žádnou další šanci už nedokázali využít, neprosadili se ani ve dvou krátkých přesilovkách pět na tři. Východočeši vycítili příležitost a ve třetí třetině obrátili skóre ve svůj prospěch. Slovenský útočník však podcenění soupeře odmítá. "Není to o podcenění, ale o pokoře. Vedeme 3:1 a budeme si to tu házet do prázdné brány. Takový mančaft tu nemáme. Když máme šanci, máme dát gól a ne z toho dělat exhibici," zlobil se.

Nemůžeme hrát na krásu, zlobil se Radivojevič

Jeho tým inkasoval šest branek vůbec poprvé v sezóně. "Tentokrát jsme si je dávali i sami, ale jak jsem říkal, měli jsme to dobře rozehrané, začali dobře, nemůžeme však hrát na krásu, ale na účel, abychom dávali góly. Musíme se vrátit k poctivé práci a k tomu, co jsme doteď hráli," nabádá Radivojevič. Hlas v kabině však příliš nezvyšoval.

"Nejvíce mě to mrzí u Janka Lašáka, protože chytal dobře, ale my jsme mu při některých gólech moc nepomohli. Musíme o tom popřemýšlet, ale zítra je nový den, oddychneme si a v úterý jdeme zpět do práce," řekl šestadvacetiletý křídelník.

Po výprasku Třince na Spartě (3:12) zůstává náskok Bílých Tygrů v čele tabulky i nadále devítibodový. Liberec je tedy pořád hodně blízko obhajoby Prezidentského poháru. "Máme to stále ve svých rukách, na Spartě jsme sice prohráli, ale ten výkon byl dobrý, poctivý. Proti Pardubicím jsme hráli dobře dvacet minut a to je málo," uzavřel Radivojevič.

Získají liberečtí hokejisté i přes porážku s Pardubicemi Prezidentský pohár?
Ano
88,4 %
Ne
11,6 %
Celkem hlasovalo 1261 čtenářů.

Reklama

  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice