Hlavní obsah

To byla premiéra! Po hektickém přestupu hrdinou. Paráda, raduje se posila Pardubic

Liberec

Do Pardubic přišel hokejový obránce Marek Trončinský jen pár hodin před nedělním venkovním soubojem s mistrovským Libercem a lepší debut si snad ani nemohl přát. Nejproduktivnější bek Mladé Boleslavi této sezóny pomohl svému novému týmu dvěma zásahy k nečekanému vítězství 6:3.

Foto: HC Dynamo Pardubice, Twitter

Marek Trončinský v dresu Pardubic.

Článek

Hned v prvním zápase v dresu Dynama jste dvakrát skóroval, navíc se vám na ledě lídra podařil skvělý obrat. Báječná premiéra, co říkáte?

Byla to paráda. Nezačal jsem moc dobře, dostal jsem dva góly, byl jsem minus dva. Říkal, jsem si, to zase bude zápas. Pak jsme se ale zvedli. Dva góly, ty už jsem dlouho nedal. Jsem nadmíru spokojen.

První třetina vám pod Ještědem nevyšla, prohrávali jste 1:3, co stálo za parádním obratem Dynama?

Časy (Petr Čáslava) si trochu v kabině zařval, protože Liberec bojoval víc než my. Pak si myslím, že jsme za tím šli a napadalo nám to tam. Pomohl nám i závěr, kdy si Derny (Lukáš Derner) nešťastně srazil puk do branky.

Jak se vůbec zrodilo vaše hostování v Pardubicích?

V sobotu jsem to řešil přes agenta. Majitel Boleslavi pan Plachý řekl, že můžu jít. Psal jsem si poté s Michalem Bártou a píšu mu, že možná půjdu do Pardubic. A o pět minut později mu píšu, že jedu do Pardubic. (úsměv) Dušan Salfický mi zavolal a dohodli jsme, se, že jim do konce sezóny půjdu pomoct.

Stihl jste s týmem předzápasové rozbruslení?

Ne, viděl jsem se s klukama až před zápasem. Se všemi jsem se pozdravil, trenér mi řekl co a jak a vletěl jsem do toho. Nastoupil jsem v obraně s Nicholasem Schausem a musím říct, že s tak ofenzivním hráčem jsem ještě asi nehrál. Vždycky jsem byl já ten ofenzivnější z té dvojice.

Jaké máte zatím z Pardubic pocity?

Přišel jsem, koukám po kabině a všichni jsou takoví pozitivní. Je tu super parta. Doufám, že se zachráníme.

Vyhnou se Pardubice v letošní sezóně baráži?
Ano
35,1 %
Ne
64,9 %
Celkem hlasovalo 1557 čtenářů.

Reklama

Související témata: