Hlavní obsah

Doufám, že jsme Třinec definitivně odmítli, přeje si liberecký útočník Stránský

Třinec

Hokejisté vedoucího Liberce po třech porážkách v řadě cestovali na horký led Třince, znovu ale ukázali, že se jim tam v posledních sezónách daří. Na ledě druhého týmu extraligy vyhráli 4:3 a znovu svým pronásledovatelům poodskočili. „Doufám, že nás už nedoženou,“ přál si autor úvodní branky utkání v Třinci liberecký útočník Jan Stránský.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Jan Stránský (vpravo) z Liberce v souboji s třineckým Davidem Noskem.

Článek

Pro oba týmy to bylo velmi důležité utkání. Třinec chtěl doma odčinit debakl ze Sparty, vy jste měli v zádech tři porážky. Bylo to znát na ledě?

Z naší strany asi ano. Tři utkání v řadě jsme neprohráli snad tři sezóny a trochu se nám ta nervozita do kabiny začala vkrádat. Nepomohlo ani minulé utkání s Pardubicemi, kdy jsme vedli 3:1 a stejně jsme ho dokázali prohrát. I proto jsme byli dneska v závěru hodně opatrní.

Utkání označované za zápas o šest bodů jste vyhráli. Jaký to bude mít vliv na závěr základní části?

Bylo to těžké a pro nás velmi cenné vítězství. Doufám, že jsme tím Třinec definitivně odmítli, že už se na nás nedotáhnou a základní část vyhrajeme.

Máte náskok devíti bodů, bude to stačit?

Ještě zbývá dost zápasů, rozhodnuté to samozřejmě není. Ale Třinec je druhý a bylo důležité tady vyhrát i z tohoto pohledu.

Vaše řada byla u dvou gólů. Váš gól ve třetí minutě týmu určitě hodně pomohl.

To ano. Je hrozně fajn, když se podaří dát gól z prvního nebo druhého střídání. To nás vždy nakopne.

V poslední minutě Třinec snížil z trestného střílení a bylo z toho drama. Byl nájezd nařízený oprávněně?

Pravidla to asi tak nařizují, když je posunutá branka. Zda to bylo chtěné, nebo ne, já nemůžu posoudit. Nicméně Netík dal gól a do konce zbývalo skoro 40 vteřin, což je v hokeji strašně moc času. Třinec měl dvě střely od modré, ale zvládli jsme to.

Reklama

Související témata: