Hlavní obsah

Brno - Karlovy Vary 3:2 PPHruška zachránil Brnu v prodloužení výhru nad Karlovými Vary

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Hruška 1 : 0
23. Brabenec 2 : 0
43. Stloukal 2 : 1
54. Vachovec 2 : 2
62. Hruška 3 : 2
Záznam online reportáže

Brno

Hokejisté Komety Brno porazili ve 45. kole extraligy poslední tým tabulky Karlovy Vary 3:2 v prodloužení. Dva body zajistil Kometě dvěma góly Jan Hruška, který si v čase 61:28 připsal i vítěznou trefu. Brňané přesto čekají už osm zápasů na tříbodové vítězství. Energie, která vyrovnala díky dvěma brankám ve třetí třetině, prohrála pět z posledních šesti zápasů a získala v nich pouze pět bodů.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Brna se radují z prvního gólu.

Článek

Karlovy Vary vsadily proti porážkami deptané Kometě na odvážnou útočnou hru. Hosté ale počáteční tlak nezužitkovali. Nejblíže ke skórování měli v sedmé minutě. Stloukalova střela vypadla brankáři Vejmelkovi k pravé tyči, kotouč ale zůstal na brankové čáře.

Vypjatá atmosféra kořeněná důrazem v osobních soubojích gradovala bitkou mezi domácím Kvapilem a karlovarským Mullanem. Po deseti minutách neurovnaného hokeje Brňané zpřesnili hru a postupně převzali režii zápasu. K získání jednobrankového náskoku jim napomohla hned první přesilovka. Po pouhých deseti sekundách se podařilo po Štenclově střele od modré čáry Hruškovi protlačit odražený puk do branky.

Zvýšit náskok se podařilo Kometě v oslabení. Ve 23. minutě Káňa zavezl kotouč do útočné třetiny, nalákal na sebe dva protihráče a po jeho přihrávce zcela volný Brabenec prostřelil Závorku. O čtyři minuty později po střetu se soupeřem u mantinelu opustil Štencel ledovou plochu na nosítkách.

Tlak Brňanů ale ukončil zbytečným faulem na Gorčíka Mallet, který byl za úder do oblasti krku a hlavy vyloučen na pět minut a do konce utkání. V přesilovce si ale Energie nevypracovala žádnou vážnější šanci. Naopak v oslabení aktivní Káňa vybojoval kotouč v útočném pásmu, přihrál Kvapilovi, který se ale proti Závorkovi neprosadil.

Naději na zvrat svitla hostům ve 43. minutě, když do střely Stloukala vložil hokejku domácí obránce Ondřej Němec a tečovaný kotouč doletěl obloučkem za záda brankáře Vejmelky. I když měla Kometa převahu, nedokázala se střelecky prosadit. Naopak hosté pohotově potrestali chybu soupeře v defenzívě. V 54. minutě stačil Vejmelka Gorčíkovu střelu vyrazit jen před Vachovce, který vyrovnal.

V prodloužení vystihl Hruška rozehrávku obránce Baldajeva a na jeho střelu z bezprostřední blízkosti už Závorka nestihl reagovat.

45. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Energie Karlovy Vary 3:2 v prodl. (1:0, 1:0, 0:2 - 1:0)
Branky a nahrávky: 16. J. Hruška (Štencel, Trška), 23. Brabenec (J. Káňa II), 62. J. Hruška - 43. Stloukal (Flek), 54. Vachovec (Gorčík, Skuhravý). Rozhodčí: Pešina, Pražák - Blümel, Barvíř. Vyloučení: 6:7, navíc Mallet 5 min. a do konce utkání, M. Kvapil, Gulaši - Mullane všichni 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 7351.
Brno: Vejmelka - O. Němec, Štencel, Kováčik, Gulaši, Trška, Malec, od 21. navíc L. Zábranský ml. - Haščák, L. Čermák, J. Káňa II - H. Zohorna, Brabenec, M. Kvapil - Mallet, V. Němec, J. Hruška - Vondráček, Dočekal, R. Zohorna. Trenéři: L. Zábranský st., Pešout, Pokorný a Haken.
Karlovy Vary: Závorka - M. Rohan, Sičák, Dujsík, Harant, Baldajev, T. Dvořák - Mikulík, Tuominen, T. Rachůnek - Gorčík, Skuhravý, Vachovec - V. Tomeček, Stloukal, Mullane - Flek, Gríger, O. Beránek. Trenéři: Tlačil a Antonik.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec