Hlavní obsah

Za dva body zaplatila Kometa ztrátou dalšího beka. Utkání s Vary nedohrál zraněný Štencel

Brno

V dobře rozehraném střetnutí s Karlovými Vary, v němž ztratili v závěrečné třetině dvougólový náskok, urvali nakonec hokejisté Komety v prodloužení vítězství 3:2, avšak za těžce vybojované dva extraligové body zaplatili ztrátou dalšího beka. Po čerstvé posile z Medveščaku Záhřeb Jakubu Krejčíkovi, který utrpěl v pátek ve Vítkovicích silný otřes mozku, nedohrál nedělní duel s Karlovými Vary pro změnu obránce Jan Štencel, jenž musel být po nešetrném Stloukalově zákroku převezen se zraněným kolenem na vyšetření do nemocnice.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Štencel (vlevo) z Brna a Jiří Černoch ze Sparty.

Článek

„Nic konkrétního ještě nevím. Snad ale nepůjde o nic vážného," doufal lékař Brňanů Zdeněk Ziegelbauer.

Ani délka Krejčíkovy absence není jasná. „Teprve v neděli ho propustili z ostravské nemocnice do domácího léčení. Těžko odhadnout, zda bude chybět tři týdny nebo třeba i víc," krčil rameny brněnský asistent Petr Haken.

Kvůli početné marodce, na níž jsou také útočníci M. Erat, Zaťovič a Vincour, Kometa vítá nadcházející desetidenní reprezentační přestávku. „Nakupilo se to. Snad se někteří kluci dají zdravotně dohromady a po ní nás bude víc," říkal brněnský útočník Jan Hruška, který přispěl k výhře nad Západočechy dvěma góly. Trefil se poprvé po nedávném návratu z finského angažmá. „Zvednou mi samozřejmě sebevědomí. Ale náladu mi kazí Kubovo a Honzovo zranění a taky to, že jsme s Vary nebrali všechny tři bodíky, k nimž jsme měli slušně našlápnuto. Jenže v poslední třetině jsme se začali zbytečně obávat o výsledek, což je zřejmě důsledek naší momentální situace. Už několik předchozích domácích střetnutí jsme nezvládli, byť jsme vstřelili vedoucí branku," přemítal. „Věřím ale, že se po pauze zase zvedneme. Naším nejbližším cílem do konce základní části extraligy je udržet se v elitní šestce, abychom postoupili přímo do čtvrtfinále," plánoval Hruška.

Poslední Karlovy Vary už na play off myslet nemohou, avšak v Brně se prezentovali solidním výkonem. „Mrzí mě ovšem nepovedená prostřední dvacetiminutovka. Dovolili jsme v ní Kometě skórovat v oslabení a poté jsme nevyužili pětiminutovou přesilovku," litoval kouč Energie Jan Tlačil. „Za stavu 0:2 jsme si ve druhé pauze v kabině předsevzali, že zkusíme zápas ještě zdramatizovat. Povedlo se nám to a v nastaveném čase jsme dokonce byli dvakrát blízko rozhodujícímu gólu. Po naší chybě ho ovšem nakonec dala Kometa," mrzelo Tlačila, jenž rovněž počítal ztráty. Hned v úvodu utkání totiž utrpěl po nárazu na mantinel těžký otřes mozku útočník David Gríger.

Reklama

Související témata: