Hlavní obsah

Na pohár si Liberečtí klidně zase sáhnou. A ve čtvrtfinále bych si nepřál Brno, má strašnou podporu, říká Bulíř

Liberec

Loni udivovali fanoušky mimořádnými výsledky, když se ziskem 118 bodů suverénně opanovali základní část a nakonec vybojovali i historický titul. V probíhající sezóně sice liberečtí hokejisté extraligové rekordy nelámali, další velký úspěch však mají na dosah. Útočník Michal Bulíř věří, že Bílí Tygři oslaví obhajobu Prezidentského poháru už po dnešním duelu v Ostravě.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký útočník Michal Bulíř (vlevo) se raduje z gólu se spoluhráčem Radivojevičem.

Článek

Pokud na ledě Vítkovic uspějete v základní hrací době, už vás z první příčky nikdo nesesadí. Věříte, že kýžené tři body vybojujete?

Doufáme v to, ale vždycky se říká, že poslední krok bývá nejtěžší.

Po utkání ve Vítkovicích hostíte Brno, pak nastoupíte v Litvínově a končíte doma s Mladou Boleslaví. V případě, že si v Ostravě zajistíte zisk poháru, pojmete zbylé duely jako přípravu na boje ve vyřazovací části?

Už poslední zápasy pro nás vlastně byly prověrkou na play off. Já myslím, že všechny ty duely nebudou vůbec jednoduché a hodně nám dají, protože každý z těch týmů o něco hraje. Budou dobrou zkouškou, protože po skončení základní části nás čeká dlouhá pauza, ve které budeme mít čas na trénování a taktické věci.

Rýsuje se vám okruh protivníků pro čtvrtfinále. Kterému mužstvu byste se raději vyhnul?

Uvidíme, jak se to vyvine. Asi bych neřešil, na koho v prvním kole narazíme. Osobně bych si ale ve čtvrtfinále moc nepřál Kometu. Hraje nepříjemný hokej a dlouhodobě se nám v Brně nedaří.

I kvůli tamním fanouškům, kteří při domácích zápasech vytvářejí bouřlivou atmosféru?

Brno má doma strašnou podporu. Za dobu, co jsem v Liberci, jsem tam vyhrál snad jednou.

První čtvrtina soutěže Liberci příliš nevyšla, na první místo výrazně ztrácel. Co bylo podle vás příčinou rozpačitého startu do sezóny?

Myslím, že byl způsobený velkou obměnou kádru. Přišli noví kluci, kteří si museli zvykat na náš systém. Na druhou stranu po tom rozjezdu se do toho všichni dostali a už vědí, co se v Liberci chce hrát. Všichni to do posledního puntíku plní.

Liberec pak v druhé polovině sezóny najel na vítěznou vlnu a postupně se propracoval do čela. Jste překvapení, jaký náskok v tabulce čtyři kola před koncem máte?

Určitě jsme to nečekali. Jsem rád, že jsme se dostali tam, kde jsme byli loni, a že nám to šlape. Nejdůležitější část sezóny nás ale teprve čeká...

V čem je největší rozdíl mezi loňským a letošním týmem?

Byli tu hráči, kteří byli považováni za střelce, dokázali dávat hodně gólů. Teď jich sice tolik nedáváme, ale myslím, že jsme se ještě víc zaměřili na některé detaily.

Jaké konkrétně?

Třeba na hru v obranném pásmu, udělali jsme v ní pokrok a při zápasech je to znát. Nedostáváme tolik gólů i kvůli tomu, že máme výbornou a vyrovnanou brankářskou dvojici. Na oba gólmany se můžeme spolehnout, hodně nám pomáhají.

Na čem chcete před play off nejvíc zapracovat? Kde vidíte největší slabinu mužstva?

Pochvaloval jsem si sice obrannou hru, ale máme v ní pořád i nedostatky. Tlačí nás bota, pokud jde o organizaci, pomoc útočníků směrem dozadu. To jsou věci, které třeba diváci úplně nevidí. A určitě potřebujeme zlepšit přesilovky.

Loni jste porušili tradici a sáhli si na trofej pro šampióna základní části. Smůla se vám ale na paty nelepila, protože jste nakonec dokráčeli až k titulu. Pokud Prezidentský pohár letos znovu získáte, půjdete stejnou cestou?

Loni jsme si říkali, proč to nějak nezměnit. V play off jsme pak vyhrávali, a myslím si tedy, že naši tradici se sáhnutím na pohár budeme opakovat. Snad nám zase přinese štěstí.

Reklama

Související témata: