Hlavní obsah

Nejpovedenější zápas v kariéře. Útočník Dočekal zařídil Kometě premiérovým hattrickem čtvrtfinále

Brno

Především díky premiérovému hattricku útočníka Martina Dočekala v nejvyšší soutěži zdolali hokejisté Komety v přímém souboji o šestou příčku extraligové tabulky Chomutov 3:1 a zajistili si tak kolo před koncem základní části přímý postup do čtvrtfinále play off. Poražení Severočeši se musí spokojit s účastí v předkole.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Martin Dočekal, střelec všech tří gólů Komety proti Chomutovu.

Článek

„Je to fantazie dát tři góly zrovna v tak důležitém duelu. Před zápasem mě Martin Zaťovič popichoval, abych skóroval aspoň dvakrát. Tak jsem ho poslechl a ještě jednu branku přidal navíc. Byl to můj dosud nejpovedenější zápas v kariéře. Je to obrovská úleva, že nemusíme do předkola," zářil šestadvacetiletý Dočekal.

Obrovské ovace fanoušků si vysloužil především za svůj rozdílový gól na 2:1, když po Hruškově přihrávce, kterou nadzvedl jeden ze soupeřových beků, trefil puk hokejkou přímo ze vzduchu. Regulérnost musel potvrdit videorozhodčí. „To se mi povedlo trochu se štěstím," říkal skromně.

Dočekal byl na ledě u toho, když brněnský kapitán Čermák dostal už v šesté minutě nešťastně pukem do hlavy a musel odjet do nemocnice na rentgen. Rozšířil tak už dost početnou marodku Komety. „Hrozně mě to mrzí. Na led stříkala krev, nebyl na něj příjemný pohled. Asi dvě střídání jsem se s tím vyrovnával. Snad se Leoš dá v pauze do začátku čtvrtfinále zdravotně dohromady," doufal Dočekal.

Brněnského hrdinu pochválil parťák z obrany Jozef Kováčik. „Martin odehrál fantastické utkání. A stejně jako předtím v Liberci nás podržel Čiliak v brance," cenil si. Kováčik si liboval, že triumfem nad Chomutovem splnila Kometa v sezóně první cíl. „Věřím, že nás to nakopne. Když se v play off vrátí nemocní kluci na led, nemusíme se bát nikoho," měl jasno.

Chomutovské čeká stejně jako před rokem předkolo. „Začali jsme v Brně dobře, avšak po naší vedoucí brance jsme se začali dopouštět chyb, které Kometa důsledně trestala. Bohužel jsme jí nabídli moc přesilovek," posteskl si útočník Ivan Huml. „Jsme z porážky zklamaní, ale i sedmé místo v základní části je pro nás úspěch. Soupeře v předkole si nevybíráme, přes jakýkoliv tým chceme přejít dál," hleděl už dopředu.

Reklama

Související témata: