Hlavní obsah

Zlín - Olomouc 0:2Hokejový Zlín prohrál doma s Olomoucí. Vítězové udeřili v přesilovce i v oslabení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
37. Škůrek 0 : 1
55. Laš 0 : 2
Záznam online reportáže

Zlín
Aktualizováno

Duel dvou celků s extraligovou jistotou pro příští sezónu rozhodl ve prospěch HC Olomouc obránce Škůrek gólem ve druhé třetině. Hanáci nakonec v závěrečné dvacetiminutovce výhru pojistili druhým gólem. V oslabení se trefil Laš.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Olomouce se radují z prvního gólu

Článek

"Od nás to byl nejslabší výkon této části. Mrzí nás to a je to pro nás zklamáním, jelikož hráči by mohli předvést lepší hru a pobavit diváky hezkým hokejem. Jenom bych se asi mohl omluvit těm, kteří dnes přišli s tím, že se chtějí pobavit hokejem," řekl domácí kouč Robert Svoboda.

Zatímco v úvodním kole rozhodnuté skupiny potěšili Berani podobně slabou návštěvu výhrou 6:3 nad Pardubicemi a střeleckých manévrů se účastnili i v pátek na ledě Karlových Varů při porážce 4:6, úvod dnešního utkání naznačil, že tentokrát moc branek padat nebude. Po první třetině byl stav bezbrankový, i když Olomouc si pár slušných šancí vytvořila.

V úvodu prostředního dějství měli Zlínští k dispozici poměrně dlouhou přesilovku pět na tři, skóre se jim ale otevřít nepodařilo. Berani měli následně několik možností vstřelit první branku, jenomže například pokus Matějíčka skončil na tyčce. A tak udeřili Hanáci, nahození Škůrka od modré čáry zaplachtilo až do sítě. Za minutu dal gól i Zlín: Bukartsova trefa ale pro postavení útočícího hráče v brankovišti neplatila.

"Byli jsme dnes málo důrazní, za celý zápas jsme mohli mít snad 15 střel. Více jsme se měli tlačit do branky a střílet. Samozřejmě tempo nebylo nějak extra, nikdo se nechce ke konci sezóny zranit. Jsme však profesionálové, takže musíme zápas odehrát na nějaké úrovni. Samozřejmě motivace se hledá těžko," připustil zlínský útočník Jiří Ondráček.

Branková konstrukce zvonila za Faltrem i ve třetí dvacetiminutovce, a to po ráně Zadražila. Vytěžit alespoň jednu trefu nedokázali domácí ani při následných třech přesilovkách. Laš naopak získal při oslabení v 55. minutě na obranné modré čáře puk a ujel do brejku, který zakončil gólově - 0:2. Více pak už souboj o vedoucí příčku ve skupině nepřinesl.

"Nehrálo se v nějakém velkém tempu a také ne moc do těla. Vyhráli jsme 2:0, nevím, co více k tomu říct. Nebylo to zrovna nějaké super utkání," připustil hostující kouč Jan Tomajko.

3. kolo skupiny o umístění v hokejové extralize
PSG Zlín - HC Olomouc 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 37. Škůrek (Roman Vlach, Burian), 55. Laš. Rozhodčí: Kika, Kubičík - Ganger, Hanzlík. Vyloučení: 5:5, navíc Macuh (Olomouc) 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 1427.
Zlín: Štůrala - Marušák, Chmelíř, Matějíček, V. Zadražil, O. Horák, Ferenc - Bukarts, P. Holík, O. Veselý - Kovařík, Popelka, Kubiš - J. Ondráček, M. Kratochvíl, Říčka - Honejsek, Ostřížek, Goiš. Trenéři: Robert Svoboda, M. Hamrlík a R. Hrazdira.
Olomouc: Falter - Škůrek, Vyrůbalík, Rutar, Ondrušek, Rašner, Staněk - Eberle, Roman Vlach, Burian - T. Mikúš, Holec, Laš - Fořt, P. Mrázek, Macuh. Trenéři: Venera a Tomajko.

Reklama

Související témata: