Hlavní obsah

Vítkovice - Plzeň 1:2 PPStav série 2:3Hokejisté Plzně slaví postup do čtvrtfinále, rozhodl o tom Stach ve druhém prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
34. Indrák 0 : 1
46. Kucsera 1 : 1
95. Stach 1 : 2
Záznam online reportáže

Ostrava
Aktualizováno

Hokejisté Plzně zvítězili v rozhodujícím pátém utkání předkola play off ve Vítkovicích 2:1 v prodloužení. Postup do čtvrtfinále trefil ve druhém prodloužení v čase 94:22 David Stach, pro kterého to byl první gól v play off. Plzeň otočila stav série třetí výhrou v řadě a ve čtvrtfinále vyzve vítěze dlouhodobé části Liberec. Série začne na severu Čech ve středu.

Foto: Adolf Horsinka, ČTK

Brankář Vítkovic Patrik Bartošák zasahuje, plzeňský Jakub Koreis vše sledujev utkání předkola play off hokejové extraligy.

Článek
Fotogalerie

Domácí pro rozhodující duel uschopnili zraněného útočníka Tybora, který se na led vrátil po třech týdnech, kouč Petr zamíchal sestavou, ale úvod byl podle očekávání opatrný. Plzeň v takticky vedeném utkání vypadala sice krapet odvážněji, ale pak Machovského vyděsil domácí Klok - jeho pokus z úhlu se otřel o tyč. Největší šanci si hosté nevytvořili ve dvou přesilovkách, ale až v 19. minutě při hře pět na pět, kdy se do Němečkovy rány obětavě vrhl Výtisk.

Vítkovice začaly měnit herní obraz k lepšímu ve druhé části, a také jim k tomu dopomohly přesilovky. Ve dvou početních výhodách v řadě se usadily před Machovským, kterého ve 24. minutě dokázal překonat Stastny, ale zahrál vysokou holí a gól nebyl uznán.

Vítkovice mezi 20. a 30. minutou prohospodařily tři přesilové hry a mentálně povzbuzený protivník se znovu vrhl kupředu. Dírami v domácí defenzivě pronikli do velkých šancí Preisinger a úplně samotný Kratěna, ale Bartošák dvakrát bravurně zakročil. V 34. minutě ještě zázračně vyhodil puk z brankové čáry, jenže nekompromisní dorážku Indráka už při vší snaze lapit nemohl.

Až pod tlakem vyřazení se domácí v závěru vzepjali k mohutné ofenzivě. Machovský kouzlil při šanci Tybora a sólovém nájezdu Květoně, ale ve 46. minutě už nedosáhl na blafák Kucsery, který třetím gólem v sérii potrestal chybné Procházkovo vyhození z obranného pásma. Plzeň v hluboké defenzivě přečkala závěr třetí části, zato prodloužení zahájila lépe a hned v úvodních minutách zahodili dvě velké šance Kubalík a Indrák.

Poté se hra zklidnila a dostala nové obrátky až v úvodu páté dvacetiminutovky, ale Zdráhal trefil zblízka jen gólmanův beton. Rozuzlení přinesla 95. minuta a rychlý výpad Preisingera, který posunul puk bekhendem Stachovi a ten bez přípravy překonal Bartošáka.

Předkolo play off hokejové extraligy - 5. zápas
HC Vítkovice Ridera - HC Škoda Plzeň 1:2 ve 2. prodloužení (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 46. Kucsera (Vandas) - 34. Indrák, 95. Stach (Preisinger, Schleiss). Rozhodčí: Hodek, Hradil - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 3:7. Bez využití. Diváci: 9687. Konečný stav série: 2:3.
Vítkovice: Bartošák - Sloboda, Hrbas, Baranka, Klok, Urbanec, Výtisk - Tybor, O. Roman, D. Květoň - Vandas, Kolouch, Kucsera - P. Zdráhal, Stastny, Olesz - Tomi, Balán, Szturc. Trenéři: Petr a Trnka.
Plzeň: Machovský - Kadlec, Němeček, Pulpán, D. Sklenička, Čerešňák, Frühauf - M. Procházka, Kratěna, Lev - Indrák, Kracík, D. Kubalík - T. Svoboda, Preisinger, Stach - Schleiss, Koreis, Kodýtek. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články