Hlavní obsah

Psychologická bitva? Kometa je pořád jedním z největších favoritů na titul, říká kouč Sparty

Praha

Ve vyřazovacích bojích extraligy narazili na Kometu dvakrát, pokaždé ale byla nad jejich síly. Před třemi lety hokejisté Sparty vypadli v semifinále po sedmizápasové bitvě, o dva roky dříve přišel konec ve čtvrtfinále. Nyní mají ve stejné fázi soutěže další příležitost Brňany vyřadit. Kouč Jiří Kalous, který zažije první play off na střídačce Pražanů, však ví, že jeho mužstvo nečeká nic jednoduchého.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Jiří Kalous (vlevo) a asistent Zdeněk Moták na střídačce pražského klubu.

Článek

„Jdeme do série zdravě sebevědomí a s vírou ve vlastní schopnosti. Věřím v sílu našeho týmu, ale zároveň vidím, že proti nám stojí soupeř, který je od začátku sezóny jedním z největších favoritů na titul," říká Kalous pro oficiální stránky Sparty.

„Před sezónou se mluvilo o Kometě jako o jednom z největších favoritů na titul a to platí i před startem play off. Přestože se umístili po základní části na šestém místě, je to pořád tak," hlásí Kalous, jehož družina dokázala v této sezóně Brňany třikrát porazit.

„Jenže bilance ze základní části už jde stranou, začínáme od nuly a já věřím, že to budou výborné zápasy s dobrým koncem pro nás. Rozhodnou maličkosti," soudí slovenský útočník Sparty Andrej Kudrna.

Vrána: Bude to na maximum

Od té doby, co se Sparta před startem minulé sezóny pro domácí zápasy přestěhovala z Holešovic do libeňské O2 areny, s Kometou doma ani v jednom ze čtyř duelů neprohrála. A Kalous doufá, že právě výhoda domácího prostředí na začátku série i pro případný sedmý zápas může být výhodou Pražanů.

„Určitě do Prahy přijede hodně lidí z Brna, pro ně jsou to prestižní zápasy. Já ale věřím, že naši fanoušci budou i ve čtvrtfinále šestým hráčem a vytvoří nám perfektní domácí prostředí," přeje si Kudrna.

„Čeká nás náročná série proti silnému mužstvu, bude to všechno na maximum. Atmosféra v hledišti bude taky skvělá, fanoušci se určitě mají na co těšit. Očekávám, že to hodně vyhecují. My ale musíme myslet jen na sebe a náš výkon, budeme se soustředit na svoji hru a na to, abychom odvedli maximální práci v každém střídání, do kterého každý z nás naskočí," slibuje útočník Pražanů Petr Vrána.

Reklama

Související témata: